MHP’den kadına şiddete tepki

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
MHP’den kadına şiddete tepki
#İnegöl | Haber Merkezi
27 Ağu 2019 / Sal 18:29
/ 7.876 Kez Okundu
| |

MHP İnegöl İlçe Teşkilatı Kadın Kolları Başkanı Dilek Kurşunel yaptığı yazılı açıklama ile kadın cinayetlerine tepki gösterdi.

Kurşunel yaptığı yazılı açıklamada; “Bazı sözlerin hiçbir anlam taşımadığı bir gün yaşıyoruz. Çok değil sadece birkaç gün önce ülkemizi derinden üzen kara bir haber almıştık. Kırıkkale'de insanlığını yitirmiş bir cani adam tarafından 10 yaşındaki kız çocuğunun gözü önünde bir anne acımasızca katledilmişti. Henüz Emine Bulut cinayetini kabullenememişken bugün bir kara haberle daha sarsıldık. Konya’da Gülsüm Karasu eşi tarafından eşarbı ile boğularak öldürüldü. “

“Anlam veremiyoruz ne vicdanımız kabul ediyor ne de aklımız. Tarih boyunca Türk toplumunda kadının yerinin değerinin ne derece kıymetli olduğunu hepimiz biliyoruz. Türk’ün genetik kodlamaları ve kadına bakış açısı belli iken tamamen travmatik geçmişi ile yüzleşemeyen psikolojik vakaların kadınımıza reva gördüğü durumun kader ya da fıtrat olmadığını bu milletin karakteristik iz düşümü olmadığını biliyoruz.”
“Çeşitli bahanelerle kadına şiddet uygulayanlar ne İslam terbiyesinden ne de Türk Töresinden nasibini almamış insanlardır. Bunların hiçbiri Hz. Muhammed'in ahlakı ile yetiştirilmiş insanlar değildir. Unutulmamalıdır ki efendimiz "Kadınların haklarını yerine getirme hususunda Allah'tan korkunuz. Zira siz onları Allah'ın bir emaneti olarak aldınız" buyurmuştur.”

“Ülkemiz terörle mücadele ederken hemen hemen her gün şehit haberleriyle yüreklerimiz paramparça olurken bir yandan da kadın cinayetlerini işitip görmek bizleri içinden çıkılmayacak derin üzüntülere sevk etmektedir.”

“Bilinmesini isteriz ki bizler kadına şiddeti hakareti asla ve asla kabul etmiyoruz. Kadına yönelik her türlü şiddetin karşısındayız. İlgili kurumların caydırıcı ve sonlandırıcı cezalar ile tüm bunlara son vermesini istiyoruz. Toplum değerlerini zayıflatan aile birliğini zedeleyen çocukların ruh sağlığını bozan her türlü tehdidin önlenmesi gerektiğini bir kez daha buradan beyan ediyoruz. Türk ve Türk kadını kavramlarının şiddetle tacizle tecavüzle ve cinayetle sorgulanmasına imtihan edilmesine müsaade edilmemelidir.” İfadelerini kullandı.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.