MHP’nin mecliste güçlü olması lazım

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
MHP’nin mecliste güçlü olması lazım
11 Haz 2018 / Pzt 18:43
/ 4.221 Kez Okundu
| |

MHP Bursa 2. Bölge 5. Sıra milletvekili adayı Hayati Bedir seçim çalışmaları kapsamında iş yeri ziyaretlerine devam ediyor.

Seçim çalışmaları kapsamında Zafer Caddesinde çalışmalarına devam eden MHP Bursa 2. Bölge 5. Sıra Hayati Bedir “Siz kıymetli vatandaşlarımızın oylarıyla bir referandum yapıldı. Seçim sistemi değişti şimdi Cumhurbaşkanlık hükümet sistemi var.  Bu sistemde de baraj artık %50+1. Bugünkü şartlarda da hiçbir siyasi parti bu rakama ulaşamıyor.  Bu da otomatik olarak memlekette ittifakları ortaya çıkartıyor. Bizde bu konuda AK Parti ile birlikte ittifak yaptık. Bu noktada MHP olarak Cumhurbaşkanlığı için aday çıkartmadık.  Adayımız Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bizde cumhurbaşkanlığında adayımız Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğiz. Ama şu da var parlamentoda sizlerin oylarına talibiz.”

MHP’NİN GÜÇLÜ OLMASI LAZIM
MHP’nin mecliste güçlü olması gerektiğini ifade eden Hayati Bedir “Bu seçim iki aşamalı Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri. Bizler milletvekilliği seçimlerinde vatandaşlarımızdan MHP’ye destek isliyoruz. MHP’nin 35 milletvekili ile ne yaptığınız hepimiz görüyoruz. Bunun için Cumhurbaşkanının güçlü olması için MHP‘nin de güçlü olması lazım.”

MHP ÇOĞUNLUĞU ELDE ETMESİ LAZIM
İktidarın muktedir olması için MHP’nin salt çoğunluğu elde etmesi gerektiğini belirten Hayati Bedir “Sayın Cumhurbaşkanının geçmişte bir söylemi var, iktidarız ama muktedir değiliz diye. Şimdi muktedir olmak için MHP’nin parlamentoda salt çoğunluğunu elde etmesi gerekiyor.”

ESKİ ATIŞMALARA DEĞİNDİ
Recep Tayyip Erdoğan’ın geçmiş dönemde Devlet Bahçeli için sarf ettiği sözlere değinen Hayati Bedir “Sayın Genel Başkanımızın geçmişte bununla alakalı bir açıklaması var, arkadaşlar bu söz benim nefsime söylenmiştir. Ben söylenenleri ayaklarımın altına aldım. Çünkü mesele vatanken mesele devletken bunlar konuşulacak şeyler değil. ”

İTTİFAK ÇATLAMAYACAK
İttifak kesinlikle çatlamayacak bizim ve AK Parti ile yapılan ittifak 5 yıl süreyle geçerli. Sadece parlamentoya girmek için yapılan bir ittifak değil. 5 yıl boyunca bizler MHP olarak Cumhur ittifakını destekliyoruz. Çünkü çıkartılacak yasaları birlikte çıkaracağız. Bu noktada birileri algı yapmaya çalışıyor ama öyle bir şey olmayacak.

VERGİ ALINMAYACAK
“Seçim beyannamemizde vatandaşlarımızı ilgilendirecek her türlü maddemiz var. Bugün asgari ücretle çalışanlarımızın maaşlarından vergi alınmayacak. Bugün çiftçilerimizin kullandıkları mazotlardan vergi alınmayacak.  Vatandaşlarımızın kredi kartı faizlerinden kurtarılacak. Kobilerimize destek sağlanacak. “





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.