Minik Ayaklar, gazetecileri unutmadı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Minik Ayaklar, gazetecileri unutmadı
10 Oca 2016 / Paz 13:26
/ 1.305 Kez Okundu
| |

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde Minik Ayaklar Anaokulu yerel gazetecileri Royal Otel’de ağırladı.

BASIN MİLLETİN MÜŞTEREK SESİDİR

İnegöl’e emek veren basın mensupları ile bir araya gelen Minik Ayaklar Anaokulu Kurucusu Enerjin Baloğlu; “Demokrasinin temel taşlarından olan basın; düşünce, anlatım ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracıdır. Bu anlamda kurumlarla bireyler arasında veri akışını sağlayarak demokrasinin korunması için önemli bir görev üstlenmektedir. Basın milletin müşterek sesidir. Böylesine ulvi bir görevi zor şartlarda yerine getiren basın mensuplarımızın bu özel ve anlamlı günlerini kutluyorum. Ve bu gün değerli ortağım Deniz Çınar ile birlikte kendileri için özel olarak organize ettiğimiz bu davete iştirak ettikleri için Sayın Kaymakamımız Ali Akça ve değerli eşlerine, tüm basın mensuplarına teşekkür ediyoruz” dedi.

DOĞRU HABER DERDİNDELER

Kaymakam Ali Akça da, yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bugün 10 Ocak çalışan gazeteciler günü. Bu vesileyle minik Ayaklar Anaokulu gazetecilerimiz için bir kahvaltı düzenledi. Bu kahvaltıdan da büyük keyif aldık. Kahvaltıda gazeteci arkadaşlarımızın tatlı atışmalarını da keyifle izledik. Basın toplumun bir ihtiyacından doğmuş bir müessese. Haber alma ihtiyacından dolayı varlar. İnsanlar, hangi kurum ne yapıyor, ne tür olaylar oluyor bunları öğrenmek istiyor. Şunu özellikle ifade etmek istiyorum. Yazılan haberler herhangi bir yargı içermeden sunulmalıdır. Basının olan olayları yansıtırken yargı katmadan yansıtması gerektiğini düşünüyorum. Ulusal ve uluslararası basında bu tür sıkıntılarla karşılaşıyoruz. Özelde İnegöl basınına gelirsek; keyifle takip ettiğimi söyleyebilirim. Çok güçlü bir basınımız var. İnegöl, il seviyesinde, ekonomik anlamda, kurumların iş hacmi açısında büyük bir yer. İnegöl basını da bu noktada birçok il basınından daha kuvvetli bir basın. İnegöl basınını bazen dağ başında, bazen kalabalıkların içerisinde, bazen kazalarda her yerde görüyoruz. Gerçek haber, doğru haberi yansıtma gayretindeler. Bundan dolayı da teşekkür ediyoruz. Nice 10 Ocak’lara erişmelerini diliyorum”

Akça, 10 Ocak’ın aynı zamanda Türk İdareciler Günü olduğunu kaydederek; “Aynı zamanda bizim de günümüz. Çalışan Gazeteciler Günü ile aynı güne geliyor. Her ikisini de kutluyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Kahvaltıya katılan yerel basın mensupları da Gazetecili Günü’nde kahvaltı ikramında bulunarak; kendilerini unutmayan Minik Ayaklar Anaokulu’na ve Kaymakam Ali Akça’ya teşekkür etti.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.