Minik Dağcılar Eğitimlere Başladı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Minik Dağcılar Eğitimlere Başladı
14 Eki 2017 / Cmt 16:45
/ 735 Kez Okundu
| |

İnegöl Belediyespor salonunda oluşturulan spor tırmanış duvarında eğitim almaya başlayan minik dağcıların heyecanına ortak olan Belediye Başkanı Alinur Aktaş “Böyle güzel bir tabloyu görünce ne kadar önemli bir iş yaptığımızı daha iyi anlıyoruz” dedi.

Doğa Sporları ve Turizm Merkezi(Dostum) bünyesinde yer alan Çocuk Spor Tırmanış kursu eğitimleri İnegöl Belediyespor salonunda start aldı. Çocukların bedenen ve zihnen sağlıklı bir birey olmaları ve doğa ile bütünleşmelerini sağlayacak Çocuk Spor Tırmanış kursunda 217 çocuk tırmanışçı(1.2. ve 3. Sınıf öğrencileri) ve 45 engelli çocuk eğitim alacak.

Türkiye’de bu alanda çocuklara yönelik bu şekilde eğitim veren başka belediyenin olmadığı tırmanma duvarında daha ilk dersten önemli başarılara imza atan küçük dağcılar, performanslarıyla dikkat çekti.

Ailelerin çocuklarını yalnız bırakmadığı Çocuk Spor Tırmanış kursu eğitimlerinin ilk gününde Dağcılık Eğitmeni Bülent Aktaş tarafından çocuklara dağcılık sporu hakkında genel bilgiler de verildi.

inegolonline.com/ haber_diger/6106_41507976632.jpg" />

“ÇOCUKLARIMIZI SPORA YÖNLENDİRELİM”
Minik dağcıların heyecanına ortak olma adına çocuk spor tırmanış kursunu ziyaretinde konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Çocuklarımızı böylesi bir günde yalnız bırakmama adına bugün buradayız. Öncelikle anne-babalara çocuklarını böylesi güzel bir aktiviteye gönderdikleri için çok teşekkür etmek istiyorum. Belediyemizin imkanları var. Devletimizin imkanları var. Okula giderken çocuklarımızı sosyalleştirme adına farklı aktivitelere yönlendirelim. Tabi ki bunları yaparken sakın ola derslerini de çocuklarımız ihmal etmesinler. Şunu da belirtmek isterim ki spor sadece futbol değil. Futboldan başka sporlara da çocuklarımızı yönlendirelim. Türkiye’de profesyonel liglerde 3500-4000 futbolcu var. Sadece İnegöl’de çocuğunu futbolcu yapmak isteyen 4 binden fazla aile var. Böyle bir tabloda lütfen farklı spor dallarına çocuklarımızı yönlendirelim” şeklinde konuştu

“DOĞAYI TANIMA İMKANINA KAVUŞUYORLAR”
Doğa sporlarının faydalarını da değinen Aktaş, “Çocuklarımız doğa sporu ile ilgilenirken, bu sayede doğayı da tanıma imkanına sahip oluyorlar. Böyle güzel bir tabloyu görünce ne kadar önemli bir iş yaptığımızı daha iyi anlıyoruz İnşallah bu salondaki eğitimlerinden sonra bizler çocuklarımızla alakalı farklı etkinlikler yapacağız. İçlerinden Milli sporcular çıksın istiyoruz. Ulusal ve uluslararası düzeyde başarılara ulaşsınlar istiyoruz. Belediyespor çatısı altında voleybol, basketbol, masa tenisi, atletizm spor dallarıyla beraberinde özellikle Dostum çatısı altında doğa sporları ile alakalı farklı etkinlikler yapılıyor. Dışardan bakıldığında dağcılık biraz tehlikeli gözükebilir ama işin eğitimi alınırsa çocuklarımızın ne kadar cesaretli olduklarını ve bu konuda ne kadar istekli olduklarını bir anne-baba olarak sizlerde çok daha iyi göreceksiniz. Ayrıca bu güzel aktivite ile burada başka arkadaşlar edinerekte bu manada sosyalleşiyorlar” ifadelerini kullandı.

Aktaş son olarak, “Geleceğimiz olan bu yavrularımız adına yapmış olduğunuz bu katkı ve destek için sizlere teşekkür ediyorum. Sizler sadece kendi çocuğunuz için değil, bu ülkenin geleceğine yatırım yapıyorsunuz. Bunu lütfen unutmayın. Yavrularımızı her daim sağlıklı ve başarılı görmek temennisiyle, hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum” dedi.

inegolonline.com/ haber_diger/6106_61507976632.jpg" />

inegolonline.com/ haber_diger/6106_11507976631.jpg" />


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.