Mobiliyum dünyaya açılıyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Mobiliyum dünyaya açılıyor
02 Ara 2015 / Çar 18:40
/ 1.357 Kez Okundu
| |

300 milyon dolar olan ihracat hacmini, 1 milyar dolara çıkartmayı hedefleyen Türkiye’nin ilk ve tek kapalı Mobilya AVM’si Mobiliyum, Amerika, Afrika ve Orta Asya pazarına açılıyor.

Geleneksel hale getirilen basınla buluşma kahvaltısının 2’ncisi dün gerçekleştirildi. Genel Müdür Mustafa Çaltılı ile basın mensuplarının katıldığı kahvaltıda konuşan Mobiliyum AVM Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kavaz, AVM’nin 2015 Mayıs ayında açıldığını anımsattı.

500 FİRMA TEMSİL EDİLİYOR

200 mobilya üreticisinin showroomlarının yer aldığı Mobiliyum AVM’nin müşterilerine kolay, hızlı, güvenli ve konforlu bir alış veriş imkânı sunduğuna dikkat çeken Kavaz; “İnegöl’ün ticaretine katkı sağlayan Mobiliyum AVM’nin 100’ün üzerinde üyesi var. Aynı zamanda kiralama yöntemiyle 100’e yakında ayrı firmalarımız var. Bir birleriyle entegre olan firmalarla birlikte 500’e yakın firma ürünüyle temsil ediliyor. Bu önemli bir ayrıntı. İnegöl ölçeğinde bakarsak %70 ihracatı ve istihdamı sağlayan firmalarımızı burada topladık. Diğer firmalarla da entegre olmuş durumdayız. Bu bize güven getiriyor” dedi.

HEDEF 15 BİN ZİYARETÇİ

Mobiliyum AVM’nin İnegöl’deki ticareti arttırdığına dikkat çeken Kavaz; “Günlük hafta içerisinde bin 500-2 bin ziyaretçi ağırlıyoruz. Bu rakam hafta sonlarında 3 bine çıkıyor. Fuar döneminde günlük 5 bine yakın ziyaretçi ağırladık. Hafta sonları hedefimiz minimum 10 bin ile 15 bin ziyaretçi ağırlamak. Orta vadede bunu arttıracak farklı çalışmaları ve uygulamaları hayata geçirmeyi düşünüyoruz” diye konuştu.

GÖRÜŞMELER BAŞLATILDI

Kavaz, Mobiliyum AVM’nin tanıtılması konusunda da çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Kavaz, 300 milyon dolar olan ihracat hacmini, 1 milyar dolara çıkartmayı hedefleyen Mobiliyum AVM’nin Amerika, Afrika ve Orta Asya pazarına açıldığını aktardı.

Kavaz; “Türkiye’nin en büyük mobilya AVM’si Mobiliyum, ihracat rakamlarını arttırmak hedefiyle başladığı yurt dışı tanıtım faaliyetlerini yoğunlaştırdı. Bu doğrultuda Kazakistan, Katar ve İran gibi Orta Asya ülkeleriyle ticari faaliyetlerin geliştirilmesi adına yapılan görüşmelerin ardından Amerika ve Afrikalı mobilya alıcılarıyla görüşmeler başlatıldı” dedi. 

100 YILDIR MOBİLYA ÜRETİYORUZ

İnegöl’ün mobilya konusunda pek çok ilke imza attığını ifade eden Kavaz şöyle konuştu; “100 yılı aşkındır tüm dünyaya mobilya üreten İnegöl, 3 binin üzerindeki mobilya üreticisiyle Türkiye’nin mobilya ihtiyacının %50’sini karşılıyor. Türkiye’de mobilya sanatının adı deyince ilk akla gelen merkez olan İnegöl, sektörde 60 bin kişiyi istihdam ediyor ve 1 milyar dolar ihracat hedefiyle de Türkiye ekonomisine değer katacak. Mobilya konusunda pek çok ilke imza atan İnegöl, Türkiye’nin ilk Mobilya Organize Sanayi Bölgesi’ni kuran, Türkiye’nin en kapsamlı ve en büyük mobilya meslek lisesine ev sahipliği yapan İnegöl, Mobilya konusunda her zaman ilklere imza atıyor. Hem sektöre, hem Türkiye’ye hem de yaşam alanlarına değer katan mobilyanın başkenti İnegöl, yeni bir değere ev sahipliği yapıyor, Türkiye’nin ilk ve tek kapalı Mobilya AVM’si İnegöl’de, Türkiye’den ve dünyadan ziyaretçilerini ağırlıyor.”

FUARLAR BU İŞİN OLMAZSA OLMAZI

MODEF’in İstanbul mobilya fuarının doğuşuna sebep olduğunu savunan Kavaz, fuarların önemine vurgu yaptı. Toptan satışların %80’inin fuarlarda gerçekleştirildiğini aktaran Kavaz, “Artık dünya fuarlarla ürünlerini tanıtıyor. Fuarlar bu işin olmazsa olmazı” dedi. 

MOBİLYA SATIŞ VADİSİ

Mobiliyum AVM’ye benzer mobilya AVM’lerin yapılmasını da değerlendiren Kavaz, Bunun sektörü büyüteceğini, Mobiliyum’a katkı yapacağını ve yeni yapılan mobilya AVM’lerle bölgenin mobilya satış vadisine dönüştüğünü söyledi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.