Mobiliyum’un Geleceği İle İlgili Önemli Kararlar Alındı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Mobiliyum’un Geleceği İle İlgili Önemli Kararlar Alındı
26 Ara 2016 / Pzt 10:19
/ 2.738 Kez Okundu
| |

Türkiye´nin ilk mobilya Avm unvanını taşıyan İnegöl Mobiliyum Mobilya AVM 1. İstişare toplantısı gerçekleştirildi. Uludağ Yazıcı otel´de düzenlenen 2 gün süren toplantı da Mobiliyum´un geleceği ile alakalı önemli kararlar alındı.

İki gün süren toplantıya; İMOS ve MODEF Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ, MOBİLİYUM Yönetim Kurulu Başkanı Timur Han ve yönetim kurulu üyeleri ile MOBİLİYUM´da showromları olan firma sahipleri katıldı.

Cumartesi sabah 10.00´da başlayan ilk oturum da mobilyacılara EXİM bank kredileri alakalı bilgiler verildi.

Türkiye Ekonomi Bankası  Dış Ticaret Uzmanı Berk Arbil, AR-GE, eğitim, fuar katılım, markalaşma, pazar araştırması ve tanıtım alanlarında devlet desteği uygulamalarıyla, ürün ihracatının kolaylaştırılmasının hedeflendiğini, desteklerin sonucunda ise firmaların ticaret hacminin genişleyerek ülke ekonomisine de büyük katkı sağlayacağını tahmin ettiğini ifade etti.

TEB İnegöl Şube Müdürü Murat Sulukan da, kredi garanti fonu ile alakalı bilgiler verdi.

MALİ DİSİPLİNLE BOÇLARI BİTİRDİK

 Aynı günün ikinci oturum toplantısının açılış konuşmasını yapan Mobiliyum Yönetim Kurulu Başkanı Timur Han, “Hayallerle yola çıkan tüm kurucu arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. 49 ana dükkan olmak üzere toplam A etap 95 dükkandan oluşmakta. Ekim ayında B etap 84 dükkandan oluşacak. A ve B etaplarda toplam 179 dükkana sahip olacağız. 2 Temmuz da göreve geldik. Sorumluluğu içimizde hissederek elimizden geleni yaparak gece gündüz çalıştık. Sıkıntılar vardı. Kredi borcumuz vardı. Hesapları yaptık. Mali disiplinle sorunu çözdük. TEB´den kullanılan 7 yıl vade ile 20 milyon lira kredi kullanıldı. 34 milyon TL geri dönüşü oldu. İnsanlar bize güvendiler. Toplanan para ile krediyi borcunu erken kapattık. Uzun uğraşlar sonucunda 26 milyonluk borcumuzu kapattık. Mobiliyum´un bir aylık genel gider 317 bin lira. Tasarrufla genel gideri 190 bin liraya kadar çektik. Aidatlar 187 bin lira. Aidat sorunları da yaşıyoruz. Bize destek verin. SSK´ya 1 milyon 480 bin lira borç vardı. Yapılandırma affından faydalanarak, tüm borçlarımızı Vergi dairesi, belediye, SSK olmak üzere tamamını nakit ödedik. Bugün itibariyle bir kuruş borcumuz yok. 12 ay içinde tüm bankalardan arındırılmış olacağız.” Dedi.

B ETABINI KREDİSİZ BİTİRECEĞİZ

 Hani Bankaya bulaşmadan B etabını bitireceklerini ifade etti.

REKLAM BÜTÇESİ 3 KAT ARTTI

2016 yılında reklam konusunda 1 milyon civarında paranın harcandığını belirten Han, 2017 yılı reklam bütçesini 3 milyon olarak üyelere sundu. Üyeler, oy birliği ile reklam bütçesini 3 milyon liraya artırılmasına karar verdiler.

MOBFEST

MOBFEST adı altında perakendeye yönelik özel kampanyalar düzenleyeceklerini aktaran Timur Han, “Bu çalışmalarla Bir yıl sonunda Mobiliyum´u tam bir AVM´ye dönüştürmeyi amaçlıyoruz. Ayrıca Dünya mobilya formunun değerlendirmesini yapalım dünyanın Davos´u da İnegöl olsun.” Diye konuştu.

UR-GE kapsamında yurtdışı gezilerine yüzde 70 oranında hibe ile 2 milyon 900 bin TL destek sağlanacağını bildiren Han, projenin devlet tarafından kabul edildiğini söyledi.

İYİ YÖNETEN KAPTAN OLACAK

MObiliyum çevremizde Avm´lerin kurulduğunu aktaran Han, “Rekabet içerisine gireceğiz. Kim daha iyi yönetirse kaptan o olacak.” Şeklinde konuştu.

Toplantının sonunda söz alan İMOS ve MODEF Başkanı Yavuz Uğurdağ, “İnegöl her organizasyonu en iyi şekilde yapmalı. Perakendeden de vazgeçmeyeceğiz. Yıllardır toptan satış yaptık. İMOS zaten İnegöl mobilyası için ortak etkinlik yapan dernek. Bir çok proje ortaya koyarak yolumuza devam ediyoruz. Ortak yapacağımız projeler arasında MOBİLİYUM da var. İnşallah bundan sonra; ortak projeleri yürüteceğiz. Alım heyeti programları üzerinde ciddi bir şekilde duruyoruz. Üst düzeyde verim de aldık. Ulaştığımız ülkelerin hepsi ile alışverişe başladık. Firmalar ne kadar bağımsız hareket ederlerse daha çok verim alıyorlar. MOBİLİYUM un biraz daha bağımsız hareket etmesi lazım. MOBİLİYUM perakende günlerine başlasın.  Yurtdışı organizasyonları ile alakalı nereye gitsek İnegöl´ün her şeyinden bahsediyoruz. İhracat ayağında İnegöl mobilyası olarak hareket etmek zorundayız. Araç giydirme kampanyasını sürdürelim.” İfadelerini kullandı.

HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI

Uğurdağ konuşmasını şöyle sürdürdü; Bu sene fuarımız çok tutuldu. Konuştuğunun nereye gittiğinin farkına varmayanlar var. Bizim yapmış olduğumuz tüm organizasyonlar İnegöl mobilyasıdır. Gelen müşteri fuara da, MOBİLİYUM´a da Ertuğrulgazi caddesine de gelecek. Benim ricam; MOBİLİYUM da hem maddi hemde manevi anlamda içinde olması lazım. Ben fuara gelenleri MOBİLİYUM´a taşıyamam. Taşımam için sizlerinde maddi destek vermesi lazım. Organizasyonları beraber yapmalıyız. Fuara katılan firmalar bana bu konuda tepki gösterdiler. Programları ortak yaparken MOBİLİYUM´un da elini taşın altına koyması lazım. Hep beraber ayrım gözetmeksizin ortak programlar yapmamız lazım. Hatalarımız vardır. Bir araya gelerek bu hataları çözüme kavuşturabiliriz” diye konuştu.

YENİ FUAR ALANI

Yeni fuar alanı yeni gelişmelerinden bahseden Uğurdağ “2017 yılı 15 Ocak tarihine kadar yeni fuar alanının belediyeden bize devri sağlanacak. Mobilyanın ve mobilya fuarlarının merkezi olacak İnegöl. Devlet destek verecek. 60 ila 80 milyon lira maliyeti var. Kazma vuracak şekilde projemiz hazır. En ufak noktalarına kadar projemiz hazır. Para toplamaya başlayacağız. Elimizde tapu yok. Verilen sözler var. Tapudan sonra çalışmalar hızlanacak. Devletten yüzde 50-60-70 olabilir. Geri kalan kısmı sizlerden temin edilecek. Hedefimiz yeni fuar alanı. Hep beraber başarırız. Buradan iki otobüs kaldırıp Ankara´ya gidebiliriz.” Dedi.

Söz alan Mobiliyum Üyesi ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, “Mobiliyum daha emekliyor. Şuan bir bebek. Hızla büyüyor. İnegöl´e gelen her yere giriyor. Gelenler bizden daha iyi biliyorlar. Biraz zamana bırakacağız. Kurslar açalım yeni satış elemanları yetiştirelim. Şikayet hattı olsun. Fuarlarla aynı tarihlerde etkinlikler olmamalı. “ dedi.



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.