Mobilyacılar Odası Geleneği Bozmadı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Mobilyacılar Odası Geleneği Bozmadı
02 Haz 2017 / Cum 13:49
/ 1.702 Kez Okundu
| |

İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası, geleneksel hale getirdiği iftar yemeklerinin 8’incisini dün akşam Kubilay Boya sponsorluğunda Alyans Düğün Salonu’nda gerçekleştirdi. Düzenlenen yemeğe ilçe protokolünün yanı sıra yaklaşık bin kişi katılım gösterdi.

MESLEĞİN YENİ DUAYENLERİ YETİŞECEK
Şehit olan 13 askerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı dileyerek konuşmasına başlayan Ayhan, “8’incisini düzenlediğimiz iftar programımızda bize destek veren sponsorlarımıza teşekkür ediyoruz. Ölen ustalarımıza rahmet, hayattaki ustalarımıza sağlıklı ömürler diliyoruz. Oda olarak bu sene birkaç projemiz var. İnşallah yılsonuna doğru İnegöl mobilya tarihini anlatan bir kitap hazırlamak üzereyiz. 2018’in 1. ayında bunu üyelerimizle paylaşacağız. Bu sene Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü’nde tematik lise başvurumuz oldu ve kabul gördü. Türkiye’de 16 tane bulunan özel meslek liselerinden biri olacak. Bu bölümde sadece mobilya işlenecek. Öğrencilerimizi bu okula yönlendirmenizi istiyoruz. Şenol Yoğurtçu müdürümüzden bu konuda bilgi alabilirsiniz. Burada hem tasarımcı hem de mesleğimizin yeni duayenleri yetişecektir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

TÜRKİYE’NİN TEMEL DİREĞİ ESNAF VE SANATKÂRLARDIR
Bursa Esnaf Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak, “Türkiye’de huzur, güven, kardeşlik, arkadaşlık, dostluk, dayanışma ve sıcak bir ortam istiyoruz. Eğer bu ortamı bulamazsak işlerimiz azalıyor, ihracat azalıyor, üretim azalıyor ve üretimi yapanlar da eleman çalıştıranlar da sıkıntıya giriyor, iş arayanlar da iş bulamıyor. Aradığımız ortam huzur ve güven… Nisan ayında Türkiye’de ihracat yüzde 17 artmış. Mayıs ayında yüzde 16 artmış. Geriye doğru 12 yıl baktığımızda 147 milyar dolar ihracat rakamı yakalanmış. Türkiye iyi yolda… Güvenle, milletin desteğiyle yoluna devam ediyor. Bu güzel yürüyüşü milletimiz meydana getiriyor. Esas işin başında esnaf ve sanatkârlar var. Esnaf ve sanatkârların olmadığı bir yerde hiçbir şey beklemeyin. Bu toplumu ayakta tutmak hepimizin görevidir. Toplumun elinden tutup maddi manevi destek vermek hepimizin görevidir. Son zamanlarda bu görevin iyi yapıldığını görüyoruz. Hükümetimize, siyasi partilerimize, siyasetçilerimize bu konuda teşekkür ediyorum. Türkiye’nin temel direği esnaf ve sanatkârlardır. İyiye doğru gideceğiz ama bunu yaparken de birliğimizi, beraberliğimizi bozmadan huzuru güveni devam ettirmemiz lazım. İnegöl bizim için çok önemli bir ilçedir. Çok güzel bir birlik beraberlik sağlanmış” şeklinde konuştu. 

SADECE MOBİLYA DEĞİL AYNI ZAMANDA DEĞER ÜRETİYORSUNUZ
Son olarak konuşan Kaymakam Ali Akça ise, “Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyoruz. Eğer biz rahat uyuyabiliyorsak, iftar yapabiliyorsak, sahur yapabiliyorsak bunu bize aziz şehitlerimizin fedakârlığı sağlamıştır. Bu vatan için canlarını feda eden o değerli insanlara Cenab-ı Hakk’tan rahmet diliyorum. Hepimiz biliyoruz ki mobilya bu ilçenin ana renklerinden biridir. Mobilyayı sizler üretiyorsunuz ancak mobilya üretmek sadece sandalye, masa, mutfak takımı, yatak odası üretmek değildir. Mobilya üretmek bu memleket için bu memleketin insanları için değer üretmektir. Bu aziz millet için değer üreten herkese selam olsun. Cenab-ı Hakk’tan bizleri Ramazan’a ulaştırdığı gibi bayrama da ulaşmasını diliyorum. Sevdiklerinizle, sevdiklerimizle nice bayramları geçirmeyi bizlere nasip etsin” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından program son buldu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.