Mobilyacıların Arabistan çilesi için İMOS devreye girdi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Mobilyacıların Arabistan çilesi için İMOS devreye girdi
#İnegöl | Haber Merkezi
20 Tem, 2019 / Cmt 20:05
/ 1.960 Kez Okundu
| |

Suudi Arabistan’ın Türk Mallarına gümrüklerde yaşattığı sıkıntılar sonrası bu durumda İnegöllü Mobilyacılar da etkilenmişti. İMOS Başkanı Okan Güler gerekli girişimlerin başlatıldığını ifade etti.

Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın cinayeti sonrası Türkiye ile Suudi Arabistan ile diplomatik ilişkiler sıkıntıya girmişti.

Türkiye Cumhuriyeti yetkililerinin Birleşmiş Milletlerde, Suudi yetkililerin ceza alması için yoğun mücadele veriyor. Türkiye’nin bu hareketine tepki veren Suudi yetkililer ise ihracatta Türk Mallarına sıkıntı çıkartıyor.

Türk Malları ile alakalı gümrükte sıkıntı yaşatılırken, bu durumdan İnegöllü Mobilyacılar da etkilendi.

Konu ile alakalı İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği Başkanı Okan Güler gerekli girişimlerin başlatıldığını ifade ederek “Biz bu konu ile alakalı hem dernek olarak hem de sektör olarak girişimlerde bulunduk. Bu sıkıntı sadece İnegöl Mobilyası ile alakalı değil tüm Türk Mallarına karşı böyle bir durum söz konusu.  Ben büyükelçi ile ticaret bakanlığı müşteşarı ile de görüştüm, dışişleri bakanımızın bu konu ile alakalı bilgisi var. Ben bununla alakalı gerekli bilgi ve belgeleri kendilerine ulaştırdım. Hatta dün büyükelçi ile tekrar görüştüm orada Türk Malları ile alakalı bir sıkıntı var. Sadece İnegöl Mobilyası değil, Kayseri’den giden mobilya Denizli’den giden tekstil ile ilgili de sıkıntılar var.  Bunun ile alakalı Suudi Arabistan’ın devlet politikası var, bunu ikili diyaloglar ile çözmeye çalışıyorlar. Süreç kaç gün sürer bunu şuanda bizde bilmiyoruz.   “





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.