Mobilyada Teknoloji atağı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Mobilyada Teknoloji atağı
28 Ara 2017 / Per 13:56
/ 914 Kez Okundu
| |

MARSİFED yazılım projesi kapsamında; İGİAD’ın öncülüğünde İnegöl’de ‘Mobilya sektörü yuvarlak masa’ toplantısı gerçekleştirildi.

TEKNOLOJİ BULUŞMASI
Marmara ve İç Anadolu Sanayici İş Adamları Dernekleri Federasyonu’nun (MARSİFED) yazılım projesi kapsamında düzenlediği teknoloji buluşmaları İnegöl’de gerçekleştirildi. 

Mobilya sektörüne yönelik İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda, yazılım projesi hakkında mobilya sektöründeki firmalara bilgi verildi. 

MARSİFED Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Karademirler, günümüzde bilişim sektörünün katkısı olmadan büyük projeleri hayata geçirmenin mümkün olmadığını ifade ederek, bilişiminden faydalanarak yola çıkan bir firmanın ülke çapında hatta dünya çapında iş yapan bir firma haline gelebildiğini belirtti.

YAZILIM PROJESİ GELİŞTİRİLDİ

Yazılım sektörünün özellikle sanayi ile buluştuğunda ülke ekonomisine sağladığı katma değerin farkında olduklarını ifade eden Karademirler, bir yazılım projesi geliştirdiklerini söyledi. 

İGİAD Başkanı Hakan Özdemir ise “Mobilya üretimi ülkemiz ve İnegöl için yüksek katma değer sağlıyor. Yazılımın değerini bilen firmalar hazır programlardan faydalanıyorlar fakat henüz kesin çözüm alınamıyor. Çalışan personelin 3-6 ayda bir işini bırakıp gitmesi, işin sekteye uğraması gibi mazeretlerle önümüze gelen bir durum var.”

“Eğer bunu İnegöl mobilya sektöründe %80 haline getirebilirsek Türkiye mobilya sektörüne kazanç sağlarız. Biz onlar gözünde çalışan olacağız, onlar da bizim uzmanlarımız olacaklar. Bu konuyu aşmış duayen firmalarımız var. Kendilerinin de bize katacakları fikirler onlara sevap kazandıracaktır. Katılan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

İGİAD ÖNERDİ
Proje hakkında bilgilendirmede bulunan Mobilya Sektörü Bilişim İhtiyaç Analizi Komite Başkanı Fuat Demir, “Nisan 2017’de ilk adımını Bursa’ da Otomotiv Sektörü için attığımız yüksek teknoloji üreten ve kullanan üreticiye dönüşüm hareketini İGİAD’ın önerisiyle, İnegöl mobilya sektöründe başlatma kararı alındı.”
Teknoloji firması ile sanayici işbirliğiyle üretilen teknoloji projeleri, sanayicinin ileri teknoloji proje satın alımı ve uygulaması, sanayicinin ihtiyaç listesinin oluşturulması ve teknoloji firmasının üretilecek teknoloji fikirlerinin listesinin oluşturulması amaçlanıyor.”

ÖNCELİK MOBİLYA SEKTÖRÜ
“Proje kapsamında mobilya başta olmak üzere otomotiv, tekstil, makine, inşaat ve kamu grupları üzerinde incelemelerde bulunulacak. Her sanayici kendisi ile müşteri arasında vizyonu olan süreci anlatacak. Bu vizyona bağlı olması gereken teknolojik gereklilikler ortaya çıkarılacak. Bu teknolojik gereklerin mevcut durumu analiz edilecek. Yapılması gereken satın alma veya üretme projelerine fırsat verilecek.”
“Temel prensiplerimiz ise; ürünler ve hizmetler alınırken ucuz fiyat garantisi yerine değerinde fiyat satın alması ile tedarikçinin AR-GE ve sürdürülebilir kalite yaşamına katkıda bulunmak.  İleri teknoloji üreten veya üretmek isteyen girişimcinin önünü açan işbirlikleri yapmak, ilk müşteri olmayı kabul etmek, geliştirme aşamasında katkıda bulunmak ve yayılımını sağlamak maddeleri yer alıyor” dedi.

Proje bilgilendirme toplantısının ardından moderatörlüğünü BİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akın’ın yaptığı ve iki oturum şeklinde organize edilen toplantıya geçildi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.