Mobilyamız için geldiler
30 Mar 2018 / Cum 19:02
/ 10.591 Kez Okundu
| |

Mobiliyum AVM, Ur-Ge projesi kapsamında, 10 ülkeden İnegöl’e yurtdışı alım heyeti getirdi. Pazar gününe kadar kentte bulunacak olan misafirler, AVM’de bulunan firmalar ile ikili iş görüşmeleri yapacak.

Ekonomi Bakanlığı’ndan Türkiye’de ilk destek alan kooperatif olan Mobiliyum AVM, Ur-Ge desteği kapsamada 10 ülkeden 90 kişilik yurt dışı alım heyetini İnegöl’e getirdi.

 

Suudi Arabistan, Lübnan, Ürdün, Oman, Fas, Irak, Katar, Sudan, Hindistan ve Almanya’dan gelen 90 kişilik yabancı misafir grup, ilk olarak Mobiliyum AVM’yi gezdi.

 

UR-GE DESTEĞİ ALINDI

Mobiliyum AVM Yönetim Kurulu Başkanı Talha Timur Han, Ekonomi Bakanlığından aldıkları Ur-Ge desteğiyle 10 ülkeden 90 kişilik heyeti İnegöl’e getirdiklerini söyledi.

 

Mobiliyum yönetimi Ur-Ge ve eğitime çok önem verdiklerini aktaran Han,

 “Ekonomi Bakanlığı tarafından bizlere 3 milyon dolar civarında Ur-Ge desteği sağlandı. Biz de bu imkanları kullanma adına yurt dışı ziyaretlerimize Katara ile başladık. Ur-Ge’nin tamamlanması açısından yurt dışından misafir getirebilmek istiyorduk. Çok şükür bugün 90 kişiyi ağırlama fırsatı bulduk.”

 

İNEGÖL’Ü DE TANIDILAR

“Bu arkadaşlara sadece Mobiliyum AVM’yi değil İnegöl’ün üretim gücünü, rekabet gücünü ve İnegöl’ün ürettiği ürünlerin Avrupa standartlarında olduğunu anlatmak istedik. Bu çalışma inşallah ülke ekonomimize, İnegöl’ümüze, Mobiliyum AVM’deki esnafa faydalı olur. Bu bir başlangıç.”

 

“Ur-Ge kapsamında bundan sonraki süreçte yurt dışı seyahatlerimiz fazlaşacak, yurt dışından misafir getirme imkânımız çoğalacak. Hayalim olmazsa olmazım bu AVM’yi aldığımız ilk günden beri borçsuz ve sıkıntısız sıfır problemli, güzel bir uluslar arası bir fuar düzenleyerek bu sayfamı kapatmak istiyorum.”

 

KONGRE VAR

“Yakın zamanda bir kongremiz var. Kongredeki duruma göre aday olma imkanımız olabilir. Bizden daha başarılı arkadaşlar çıkabilirse onlara da müsaade edebiliriz. Amaç birlik ve beraberlik” diye konuştu. 

 

İNEGÖL ÜRETMEYİ SEVİYOR

Han konuşmasının devamında yabancı misafirlere İnegöl ve Mobiliyum AVM hakkında bilgiler vererek,

“İnegöl çalışmayı seviyor, İnegöl üretmeyi seviyor. Mobilyayla yatıp, mobilyayla kalkan bir şehiriz. Üretim gücümüz ve rekabet ortamımız oldukça fazla. Modern üretim parkurumuzu, el emeğimizle birleştirerek, Avrupa standartlarında mobilya üretmeyi başarabildik. Ve üretim gücümüzle beraber seri üretim yapmayı başardık.”

 

B ETABI DA AÇILACAK

“Bu da Avrupa standartlarında üretmiş olduğumuzu ürünlerimizi Avrupa fiyatlarının üçte birine satmayı sağlamış oldu. Bulunduğumuz Mobiliyum AVM, totalde 250 bin metrekare kapalı alana sahip. Çok yakında B etabı dediğimiz, hemen yan tarafımızda ki ikinci etabımızı açıyoruz. B etabı da açıldığında 200’den fazla mağaza ve üretici hepsi bir arada Mobiliyum AVM çatısı altında sizlere hizmet edecek.”

YAZ KIŞ İŞİMİZ MOBİLYA

“Ülkelerinizle halihazırda ticaret yapıyoruz. Yaklaşık 400 milyon dolar İnegöl’ün mobilyada ihracat gücü var. Sizlerle birlikte yaptığımız işbirliğiyle ülkelerinizle yaptığımız ticareti üst seviyelere çıkarmak istiyoruz.

Yazın sıcağından, kışın soğuğundan etkilenmeden toplamda 250 bin metrekare kapalı alanda alışveriş yapma imkanı buluyorsunuz. 200’den fazla mağaza, 200’den fazla üretici rekabet ortamının oldukça fazla olduğu, fiyat avantajının sizlere artılar sağladığı bir ortamdasınız.”

165 ÜLKEYE  İHRACAT YAPIYORUZ

“Yaklaşık 165 ülkeye hâlihazırda ihracat yapıyoruz. İhracatta oldukça deneyimli ve donanımlıyız. En önemli özelliğimiz 365 gün açığız. İstanbul’a mesafemiz 1,5 saate inmiştir. İnegöl’de her şey mevcuttur.

İnegöl üretmeyi, çalışmayı, ticaret yapmayı seviyor. Üretim gücümüz oldukça fazla. Ülkelerinizle yaptığımız ticareti daha üst seviyelere çıkarmak için sizleri burada ağırlamaktan onur duyuyoruz” diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından yabancı misafirler, AVM'de bulunan firmaları gezdi. ,





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.