MODEF İMOS’a mı devrediliyor?

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
MODEF İMOS’a mı devrediliyor?
07 Eyl 2015 / Pzt 12:24
/ 599 Kez Okundu
| |

MODEF Fuarcılığın İMOS’a devredilmesine ilişkin soruları yanıtlayan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, görüşmelerin sürdüğünü ifade etti.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, MODEF fuarcılığın İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği’ne (İMOS) devredilmesi konusunda yöneltilen soruları yanıtladı. Aktaş henüz görüşmelerin sürdüğünü, fuarın da aktivitesini arttırarak devam etmesini temenni ettiklerini söyledi.

KONU DAHA SICAK

İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği’nin MODEF Fuarcılık şirketiyle ilgili bir arzusu olduğunu hatırlatan Aktaş, “Bununla ilgili görüşmelerimiz devam ediyor. Bayağı ciddi aşamaya da geldi. İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği hem bizim hisselerimizle ilgili, hem de Ticaret ve Sanayi Odamızın hisselerine talip oldu. Ama konu daha sıcak” dedi.

İNDİRİM ASLA SÖZ KONUSU DEĞİL

İMOS’un MODEF fuarcılık şirketini ücretsiz alma yönünde talebi olduğunu dile getiren Aktaş, “Arkadaşlarımızın önce bununla ilgili bize bedava verin gibi bir talebi oldu. Ama kanun buna müsaade etmiyor. Nihayetinde İnegöl Belediyesi Ekmek Fabrikası (İBEFTAŞ) buna ortak Belediye adına. Takdir edersiniz ki bir şirketin hissesini devretmek bizim inisiyatifimizde oluşan bir şey değil. Önce asliye hukuka müracaat ediyorsunuz. Asliye hukuktan bununla alakalı bilirkişi tayin ediliyor ve o bilirkişinin belirlediği rakam dahilinde bunu yapıyorsunuz. Bunun altında veremeyiz. İndirim asla söz konusu değil” diye konuştu.

TEMENNİMİZ EN HAYIRLI NETİCENİN ÇIKMASI

Aktaş, İMOS’a bu konuda her türlü vade konusunda yardımcı olacaklarını söylediklerini de ifade ederek şöyle konuştu: “Biz o rakamımızı da aldık. Henüz Ticaret Odası o aşamada değil. Kendi kurullarında kendi yönetimleri ile görüşüp kararlarını bildirecekler. Tabi burada amacımız, arkadaşlarımızın bir heyecanı var fuar alanı yapmayla alakalı. Kendilerine de her türlü desteği İnegöl Belediyesi olarak vereceğimizi, belediyenin de bu işten ayrı düşünülemeyeceğini ifade ettik. Konu kesinleşmediği için ben bunu yakında ayrıntılı bir basın toplantısıyla açıklayacağım. Ama şunu özellikle ifade etmek istiyorum. Türkiye’de belediyenin yönettiği bir fuarcılık şirketi yok. İnegöl bu konuda aslında bir ilk. Bu zaman zaman eleştirildi, Belediye neden bu işin içerisinde var dendi. Belediye, Ticaret Odası ve Mobilyacılar Odası ortaklığında asla şahıslara bağlı kalmadan burada yıllara varan bir sinerji oluşturulmuş. Bu rahmetli Hikmet Başkan döneminde düzenli olarak yapılmaya başlanmış. Ama gayri resmi bir çatıda yapılmış. Fuara mahsus bir araya gelinmiş. Bu 2005 yılından itibaren MODEF çatısında örgütlendi. Uluslar arası fuar takvimine de girdi. Bundan sonra İnegöl’e daha faydalı bir çalışma olarak devam etmesini isteriz. Çünkü bu şirket kimsenin şahsi malı değil, mobilyacılarındır. Biz hasbelkader burada emanetçiyiz. Bundan sonra aktivitesini arttırarak devam ettirmesi en büyük hayalimiz. Temennimiz en hayırlı neticenin çıkması.”


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.