Müftü Güzel’den Camiye Davet

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Müftü Güzel’den Camiye Davet
06 Eki 2015 / Sal 17:10
/ 917 Kez Okundu
| |

İnegöl Müftüsü Kazım Güzel “Alevisi ile sünnisi ile Türkü ile Kürdü ile Boşnağı ile her kesimin camilerde buluşması için çalışma yapacağız” dedi.

İnegöl Müftüsü Kazım Güzel, camilerde devrim niteliğinde yeniliklere imza atmaya hazırlanıyor. Camilerin sadece yaşlı ve erkek cemaatin değil çocuk, kadın ve engellilere uygun hale getirileceğini belirten Müftü Güzel, ayrıca Alevisi ile sünnisi ile Türkü ile Kürdü ile Boşnağı ile her kesimin camilerde buluşması çağrısında bulundu. Güzel, cami kahvehanelerinin de kıraathanelere dönüştürüleceğini söyledi.

İlçe Müftüsü Kazım Güzel, camilerde yeni dönemde hayata geçirmeyi planladıkları projeleri paylaştı.

KADINLAR VE ENGELLİLER İÇİN ÇALIŞMALAR

Camilerin imar edilmesinin yanı sıra camilerin de insanları imar ettiğini vurgulayan Güzel, “Karşılıklı bir imar söz konusu. Cemaat şuuru ve ümmet bilincini haftamızda vurgulayacağız. Her Müslüman cemaattendir, cemaatin bir ferdidir, unsudur. Camide kadın-erkek, genç-ihtiyaç, engelli, her kesimden insan içinde yer alır. Fakat biz geçmişte çocuklarımızı dışlamışız. Çocukken gelmeyen gençlerimiz, o yaşlarda hiç gelmemiş. Kadınlarımız dışlanmış. Engellilerimize uygun hale getirmemişiz.  Biz cami-kadın, cami-çocuk, cami-genç, cami-engelli ilişkilerimizi yeniden düzenlemeliyiz. Kadınlarımızın rahat abdest alacakları, rahat namaz kılacakları, engellilerimizin rahatlıkla ibadet edebileceği cami sayısını arttırmak üzerine çalışma yapacağız” dedi.

CAMİDE BULUŞALIM ÇAĞRISI

“Artık camilerde cemaat ve din görevlileri çocuklarımıza sert davranmıyor” diyen Müftü Güzel, “Çocuklarımıza şefkatle ve sevecen yaklaşıyoruz. Yeterli mi? Yeterli değil ama işin başındayız. Alınacak daha çok mesafemiz var. Biz kardeşler olarak toplumun her kesimini kucaklamalıyız. Tüm kesimlerimizle birlikte; Alevisi, Romanıyla, Türküyle Kürdüyle, Boşnağıyla caminin yolları açılsın istiyoruz. Çünkü cami demek cemaat, eğitim, paylaşmak, uhuvvet, birleşmek demek. Birbirimizi anlamak,  tanımak, birbirimizin dersiyle ilgilenmek demek… Biz her kesimi camilerde kucaklamak istiyoruz” diye konuştu.

CAMİ KAHVELERİNE DÜZENLEME

Cami kahvehaneleri hakkında da konuşan Güzel, “Camilerimiz edep, ahlak eğitiminin alındığı yerlerdir. Cami ruhen, ahlaken yücelme yeridir. Kötü alışkanlıklardan kurtulma yeridir. Camilerimizin bahçesinde sigara içilmesini hoş görmüyoruz. Camilerimizde bulunan kahvehanelerin kıraathane olmasını istiyoruz. Kahvehane havasından kurtulmasını istiyoruz. Oraların okuma salonları, edebi konuşmaların, şiir dinletilerin, sanatla uğraşılan yerler olsun. Güzel sanatlar, musiki, edebiyat, güzel duygu ve düşüncelerin geliştiği yerler olsun. Bunun zaman alacağını düşünüyoruz ama bunu geliştirerek yapacağımızı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

CEMAATLE NAMAZ ÖNEMLİ

Cemaatle namaz konusuna da eğileceklerinin altını çizen Müftü Güzel, şöyle devam etti: “Cami, ruhların inceldiği yerler olmalı. Ben camiyi toplumda işlerin dağdağasından, koşuşturmalardan arınma yerleri, katılaşan kalplerin 5 vakit yumuşatılma yeri olarak görüyorum.  Camiler, 5 vakit oksijen çadırı, arınma merkezleri yerleridir.”


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.