Muhtarların Derneği Feshedildi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Muhtarların Derneği Feshedildi
 :
/ 1.208 Kez Okundu
| |

İnegöl Muhtarlar Birliği Derneği feshedildi ve Bursa Büyükşehir İnegöl Muhtarlar Derneği ismiyle yeni bir dernek kuruldu.

İnegöl’de 5 yıl önce muhtarlar arasında yaşanan anlaşmazlık sonucu, yeni bir muhtarlar derneği kurulmuş ve ilçedeki muhtarlar iki ayrı dernekte ayrı ayrı örgütlenmişti. Son günlerde muhtarlar arasındaki bu ayrılık farklı platformlarda gündeme gelirken, Belediye Başkanı Alinur Aktaş da muhtarlarla yaptığı bir toplantıda dernekler birleşmediği takdirde bundan sonra iki derneği de tanımayacağını söylemişti.

 

MUHTARLAR BİRLİĞİ DERNEĞİ FESHEDİLDİ

Bazı muhtarların da destek verdiği birleşmeyle ilgili ilk adım atıldı. Halim Yiğit Başkanlığında bulunan İnegöl Muhtarlar Birliği Derneği’nin, 14 Nisan 2014 tarihinde yapılan olağan üstü genel kurulla feshedildiği öğrenildi. Bu derneğin feshedilmesinin ardından, yine Halim Yiğit ve beraberindeki 6 muhtar tarafından Bursa’da ilk olarak Bursa Büyükşehir Muhtarlar Derneği kuruldu. Henüz üye defteri sıfır durumda olan ve hiç üyesi bulunmayan derneğin kısa bir süre sonra yapılacak olan genel kurulunda, iki muhtar derneğinin birleşmesi bekleniyor.

 

ESKİ YÖNETİCİLER ADAY OLMAYACAK

Birleşme için görevinden feragat ettiğini belirten Halim Yiğit, Muhtarlar Birliği Derneği yönetimindeki kimsenin yeni derneğin genel kurulunda aday olmayacağını söyledi. 30 Mart’ta seçilen yeni muhtarlarla yeni bir yönetimle birleşerek yollarına devam etmek istediklerini belirten Yiğit, Muhtarlar Birliği Derneği’nin bulunduğu dernek merkezine de yeni derneğin tabelasını astı.

 

SIFIR DERNEK

Konuyla ilgili gazetemize açıklama yapan Halim Yiğit, “İnegöl muhtarlar Birliği Derneği’nin 30 Mart seçimlerinden önce 57 üyesi vardı. Seçimlerden sonra 41 üyemiz kaldı. Derneğimiz 14 Nisan 2014’te olağan üstü genel kurul yaptı. İnegöl’de muhtarları tek çatı altında birleştirmek üzere Bursa Büyükşehir İnegöl Muhtarlar Derneği’ni kurduk. Kurucu yönetimde şuanda bizim eski üyelerimiz var. 6’sı yönetimde, 6’sı ise aday olmadı. 12 kişilik bir yönetim var tüzüğümüzde. Olağan üstü genel kurulda İnegöl Muhtarlar Birliği Derneği’ni feshedip, sıfırdan bu derneği kurduk. Bursa Büyükşehir Belediyesi İnegöl Muhtarlar Derneği’nin üye kayıt defterleri dahi sıfır. Üye olmak isteyen arkadaşlarımız sıfırdan başlayacak” dedi.

 

YENİ MUHTARLARIMIZA HEDİYEMİZ OLSUN

Kendisinin 5 Haziran 1988 yılından beri muhtar olduğunu ifade eden Halim Yiğit, “Ben üzerime düşeni yapmak mecburiyetinde kaldım. Benim herhangi bir makamla alakam söz konusu değil. Biz sadece yeni gelen 57 muhtarımız bu ayrılığı hissetmesinler diye her şeyimizden feragat ediyoruz. İnegöl eski mahalleler olan 21 mahalle muhtarı ile birlikte karar aldık. Bu arkadaşlarımız da yeni kurulan derneğin içerisinde görev almayacaklarını ifade ettiler. Biz yeni seçilen muhtarlarımıza bu hediyeyi bahşetmek istiyoruz” diye konuştu.

 

“MUHTARLAR DERNEĞİNİ LAV EDİP YENİ DERNEĞE GELİN”

Açıklamalarında diğer muhtar derneği olan İnegöl Muhtarlar Derneğine de mesaj gönderen Yiğit, “Arkadaşlarımızın Ziraat Odası üzerinde çiftçi lokalinde bulunan İnegöl Muhtarlar Derneği’ni derhal lav etmesini istiyor ve Bursa Büyükşehir İnegöl Muhtarlar Derneğine hepsini davet ediyoruz. Yeni bir yönetimle, yeni gelen arkadaşlarımızla daha iyi işler yapacağımıza inanıyoruz. Biz aslında 26 Haziran’da genel kurul kararı aldık. Ancak diğer arkadaşlarımızı bekliyoruz. Onlar da derneği lav ettiği takdirde kongremizi yaparız. Perşembe günü toplanıp derneği lav etsinler, 2 hafta sonra da genel kurulumuzu gerçekleştireceğiz. İster bir aday çıksın, ister iki aday çıksın. Buradaki arkadaşlarımızın da hiçbirinin yeni yönetimde görev almayacağını belirtmek istiyorum” dedi.

 

BİRLEŞMEYİ SAĞLAMAK İÇİN BAŞKAN OLDUM

Geçen yıl yapılan genel kurulda dernekleri birleştirmek amacıyla başkan olduğunu savunan Yiğit, “Sözümde de duruyorum. Diğer arkadaşlarımız da iltifatta bulunsunlar, sözünde dursunlar derhal Ziraat Odası lokalindeki İnegöl Muhtarlar Derneği’ni lav edip tek çatı altında Büyükşehir Muhtarlar Derneği altında buluşsunlar” dedi.

 

ÇİFTÇİ LOKALİNİ DERNEK LOKALİ OLARAK KULLANABİLİRİZ

Kültür sarayının yıkılması konusuna da değinen ve Halim Yiğit, “Ayrıca burada bir konumuz daha var. 30 Aralık 2014 tarihinde dernek merkezimizin bulunduğu Kültür Sarayının yıkılması söz konusu. Binanın yıkılacağından dolayı, Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’tan tek çatı altında toplanırsak yer sözü almıştık. Büyükşehir yasasıyla birlikte köyden mahalleye dönüşen tarımsal mahallelerimizde de çiftçilikle ilgileri olduğu için Ziraat Odası üzerinde bulunan çiftçi lokaline Büyükşehir Muhtarlar Derneği tabelasını asıp orayı da dernek merkezimizin lokali olarak kullanabiliriz” dedi.

 

BU İSİMDE BAŞKA DERNEK YOK

Halim Yiğit, yeni derneğin ismi hakkında da bilgi verdi. Bursa Büyükşehir İnegöl Muhtarlar Derneği’nin orijinal bir isim olduğunu ve hiçbir derneğe bağlı olmadığını belirten Yiğit, “Bursa ve diğer ilçelerde de bu isimde bir dernek yok. İnegöl ilk oldu. Derneğin üye kayıtlarını da mevcut iki dernekten 2’şer kişi alarak bir komisyon kurup bu şekilde o komisyon vasıtasıyla yapabiliriz. Yapılacak kongrede de görevi bırakırken, derneği Vakıf Bankta 800 TL’si bulunan hesabı da devredeceğiz. Ayrıca üye aidatları da aylık 10 TL olacak” diye konuştu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.