İnegöl Belediyesi muhtarlıklar müdürlüğü kuruluyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl Belediyesi muhtarlıklar müdürlüğü kuruluyor
25 Nis 2019 / Per 19:44
/ 1.401 Kez Okundu
| |

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban yaptığı açıklamada belediye bünyesinde muhtarlıklar müdürlüğünü kuracaklarını ifade etti.

Belediye Başkanı Alper Taban, yerel seçimler sonrası vatandaşların tercihi ile seçilen 116 mahalle muhtarıyla Perşembe akşamı 19.00’da Angelacoma Hotelde gerçekleştirilen tanışma ve istişare toplantısında bir araya geldi. 21 merkez ve 95 kırsal mahalle muhtarının katıldığı programda yeni dönemde görev yapacak olan Belediye Başkan Yardımcıları ve sorumluluk alanları da muhtarlara tanıtıldı.

Katılımın yoğun olduğu program, yemekle başladı. Ardından İnegöl Muhtarlar Derneği Başkanı Resul Kayman kürsüye çıkarak kısa bir selamlama konuşması yaptı. Kayman, “31 Mart seçimleri sonucunda seçilen arkadaşlara başarılar diliyorum. 31 Mart’ta tekrar Belediye Başkanı seçilen Alper Taban Başkanımıza da bundan sonraki süreçte bugüne kadar olduğu gibi muhtarların her zaman yanında olması temennilerimle başarılar diliyorum” dedi.

VATANDAŞLARIMIZ BİZLER BİR EMANET VERDİ
Kayman’ın ardından Belediye Başkanı Alper Taban kürsüye çıkarak konuklara hitaben bir konuşma yaptı. Muhtarlara yeni dönemle ilgili tebrik ve başarı dileklerini ileten Taban, “Sizlerle bir arada olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Gerçekten sizleri çok seviyorum. Bizler için çok değerlisiniz, kıymetlisiniz. İnşallah sizlerle birlikte 5 yıl boyunca şehrimize ve mahallelerimize hizmet etme imkanı yakalayacağız. Öncelikle seçimleri tamamladık, 31 Mart itibariyle vatandaşlarımız tercihte bulundular. Bu tercihler neticesinde tüm arkadaşlarımız yeni yeni görevler aldılar. 116 muhtarımızdan 51’i yeni seçilerek görevi devraldı. Ben buradan bir teşekkürümü de iletmek istiyorum; geçmişte birlikte çalışma imkanı bulduğum ancak bugün görevde olmayan çok değerli geçmiş dönem muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Tabi ki değişim ve dönüşüm her dönem yaşanacaktır. Vatandaş bir karar verecek. Hizmetlerimizi, yaptıklarımızı ve yapamadıklarımızı kendi nazarında değerlendirip bir kanaat ortaya koyacaktır. Bu kanaatte bugün itibariyle gerçekleşmiş oldu. Bizler görevine devam eden kişiler olarak burada bulunuyoruz. Görev alan tüm muhtarlarımızı kutluyorum. Allah yardımcıları olsun. Ne kadar zor bir görev aldığımızın da farkında olduğumuzun bilinmesini istiyorum. Vatandaşlarımız bizlere bir emanet verdiler. Bu emaneti gerçekten bir sorumluluk bilinciyle son ana kadar taşıyacak olan bizleriz. Bu bilinçle, bu duygu ve düşünceyle hareket edeceğiz. Hiçbir zaman vatandaşımızdan kopmadan ve uzaklaşmadan, onların istek ve taleplerini alıp önceliklendirerek en güzel hizmetleri götürmeye çalışacağız. Bu dönemde bir farklılık olarak iki bayan muhtarımız oldu. Kendilerini tebrik ediyorum. Böyle bir tercih oluştu vatandaşımızda ve ben bu durumdan çok memnun oldum.”

VATANDAŞTAN ALDIĞINIZ BİLDİRİMLER ÖNEMLİ
“Bu dönemde de geçmişte olduğu gibi dolu dolu çalışmalar yürüteceğiz” sözleriyle konuşmasını sürdüren Taban, şöyle devam etti: “Bu çalışmaları yürütürken de sevgi ve saygı çerçevesinde yürüteceğiz. Hepimiz milletimizden bir emanet, bir sorumluluk aldık. Bu sorumlulukları da en güzel şekilde temsil etmek gibi bir yükümlülüğümüz var. Sizlerin de seçim öncesi vatandaşlara bir takım vaatleriniz vardı. Vatandaştan aldığınız bildirimler neticesinde yapmak istediklerinizi beyanlarınıza yansıttınız. Bunlar bizim için de önemli. Ancak bunları bir bütçe karşılığında hayata geçirmemiz mümkün. Bunları alacağız, dinleyeceğiz, önceliklere ve ihtiyaç sıralamasına bakacağız. Çünkü ben burada köyün nüfusu olarak değerlendirmiyorum. Gerçekten öyle mahallelerimizde öncelikli hassas konular var ki öncelikli olarak planlamaya alınması gerekir. Biz bir taraftan planlamalarımıza başladık.”

MUHTARLIKLAR MÜDÜRLÜĞÜ KURULACAK
“Bu dönemde sizleri de önemsediğimizi, vatandaşlarımızı da önemsediğimizi hissettirebildiğimizi göstermek adına Muhtarlıklar Müdürlüğünü ihdas ediyoruz. Yeni bir Müdürlüğümüz olacak. Bu müdürlüğümüzde muhtarlarımızın sürekli irtibat halinde olacağı, sadece kırsal değil tüm mahalleleri kapsayan bir müdürlük olacak. Buradan tüm mahallelerimizin sevk ve idaresini yürütmek istiyoruz. Başkan Yardımcım Rıdvan Kocaağa arkadaşımız yeni dönemde merkez mahallelerimizdeki tüm muhtarlarımızla koordineli şekilde çalışacak. Eşref Yiğit Bey de yeni dönemde yine kırsal mahallelerle ilgili çalışmalarına devam edecek. Başkan Yardımcımız Oğuzhan Uslu arkadaşımız imar ve şehircilikle ilgili çalışmalardan sorumlu. Fevzi Dülger arkadaşımız da teknik işlerden sorumlu Başkan Yardımcımız. Kendisi Fen İşleri ve Park Bahçeler ile Temizlik İşleri Müdürlüğü birimlerinden sorumlu. Emin Dündar arkadaşımız mali işlerden sorumlu Başkan Yardımcımız. Durmuş Aydın da Başkan Yardımcılığı ile birlikte Alanyurt Koordinatörü olarak görev yapacak. Bu bölgedeki muhtarlarımız Durmuş Aydın arkadaşımızla da irtibatlı şekilde çalışabilirler. Özellikle Başkan Yardımcısı noktasında irtibatlandırılmanızı istedik.”

MUHTARLARIN YÜKÜNÜ HAFİFLETECEK SİSTEM
“Yeni dönemde artık muhtarlarımızın bir Müdürün, Başkan Yardımcısının, Başkanın yanına gitmesine gerek kalmasın istiyoruz. Kolaylaştırdık biz bu sistemi. Bir Çözüm Merkezi oluşturduk. Buraya vatandaş telefonuyla erişebiliyor. Muhtarlarımız da arzu ederse 153 hatlarını çalıştırabilirler, vatandaşları da yönlendirebilirler. Bu şekilde kendi yüklerini de hafifletebilirler. Bizim bunu yapmaktaki gayemiz şu; bütün iş akışlarını tek merkezde toplayıp müdürlüklere dağıtmak. Bu bilgilerin hepsi kayıtlara giriyor ve kayıtlarda nereden ne kadar iş geldiğini görüyoruz. Şuanda bu merkezde çok hızlı işleyen bir sistem var. Vatandaşımız da buna alışmaya başladı. Belediyeye gelmek yerine oturduğu yerden telefonuyla ulaşabiliyor. Bu sistemin çok faydalı bir sistem olduğunu ifade etmek istiyorum.”

EN BAŞARILI ÇALIŞMALARI BİRLİKTE YAPACAĞIZ
“Temizlik konusu bizim için olmazsa olmaz konulardan biri. Ben bunu her bulunduğum ortamda ifade ediyorum; Müslüman kirletmez diyorum. Bizim böyle bir sorumluluğumuz var. Ama o kadar kolay kirlettiğimizi görüyorum ki, gerçekten üzülüyorum. Muhtarlar olarak bu konuda bizlere destek verin. Bu konuyu sahiplenin. Yine özellikle kırsal alanlarda dere boylarına, kıyılara, köşelere, arazilere atılan atıklarımız var. O kadar güzel doğal güzelliklerimiz var ki şehrimizde. Bunu atıklarla kirletmeyelim. Buradaki herkesin köyü, sokağı, mahallesi bizim için önemli. Ortak projeler geliştirebiliriz. Yenilikleri yakalamaya çalışalım. Farklı kurumlardan hibeler alabiliriz, projeler hazırlayabiliriz. Kendi mahallenizin değerini, kıymetini bilin, tarihini bilin. Belki oralardan çok güzel değerler çıkarabiliriz. Bunlar önemli şeyler. İnşallah en başarılı çalışmaları birlikte hayata geçireceğiz.”

BİZ BU ÜLKE İÇİN, BU MİLLET İÇİN VARIZ
Başkan Taban’ın ardından Kaymakam Şükrü Görücü kürsüye çıkarak bir selamlama konuşması yaptı. Görücü, “Belediye Başkanımız ve Başkan Yardımcılarımızı, muhtarlarımızı tebrik ediyorum. Bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum. Önceki dönem muhtarlarımıza da teşekkür ediyorum. Bu bir yarıştır. Bu yarışta elbette birileri kaybedecek, birileri kazanacak. Kaybedenler de üzülmesinler, kapımız 24 saat onlara da açık. Çünkü biz bu ülke için, bu millet için varız” ifadelerinde bulundu.

Tanışma programı daha sonra muhtarların sırasıyla kendilerini tanıtmasıyla devam etti. Program toplu hatıra fotoğrafıyla son buldu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.