Mültecilere değil kendi vatandaşınıza yardım yapın

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Mültecilere değil kendi vatandaşınıza yardım yapın
#İnegöl | Haber Merkezi
24 Ağu 2021 / Sal 11:16
/ 5.918 Kez Okundu
| |

Mevsimlik işçilere yönelik ziyaretlerini devam ettireceklerini söyleyen CHP ilçe başkanı Kemal Torun ve beraberindeki yönetim kurulu mevsimlik işçilerin dertlerini dinlediler

Cerrah mahallesindeki mevsimlik işçilerin derdini dinleyen CHP ilçe başkanlığı bu zamanda ilkel şartlarda yaşam sürdürmeye çalışan işçilerle sohbet etti. Bu durumun daha yaşanır hale gelmesi için gerekli kurumlarla diyalog kurulacağını vurguladı.
 
Bu konuda bu işçi kardeşlerimiz mağdur çok zor şartlarda çalışıyorlar on metre karelik çadırlarda on kişi kalıyorlar barınma ve iskan sorunu var seyyar duşlar konula bilir seyyar tuvalet konulabilir ortak kullanım mutfak oluşturulabilir aydınlatma ve temiz içme suyu verilebilir. Sağlıksız ortamda yaşıyorlar ve dahası sigortasız gündelikçi çalışıyorlar tabiri caizse evcek çalışıyorlar hayatta kalmak için mültecilere konut yapıp yardım sağlamaktansa kendi vatandaşımızın şartlarını iyileştirelim.
 
Daha da önemlisi çocuklar ciddi problemlerle karşılaşıyor sağlık ve eğitim sorunu doğuyor TV ve internet sorunu var hijyenik şartlardan yoksunlar bu insanlarında yaşamsal haklarının düzeltilmesi gerekli diyor sağlıksız ortam hele bu pandemi döneminde bu insanlar ocaklarda yemek yapıp bulaşıklarını hijyenik yıkamaları mümkün değil. Dinlediğimiz anneler içimiz yeniyor diyor ama elimizden bir şey gelmiyor diyor düzensiz lavabo ve duş şartlar kötü bir an önce düzelmesini istiyorlar
CHP ilçe başkanı Kemal Torun ve ekibi işçi ailelerini dinleyip notlarını aldı mevsimlik işçilerin çocuklarına kadın kolları başkanı Remziye Dübek ve kadın kolları çocuklara hediyelerini verdikten sonra ayrıldılar.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.