Müslüman Kardeşlerimizin Durumuna Üzülüyoruz

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Müslüman Kardeşlerimizin Durumuna Üzülüyoruz
 :
/ 1.275 Kez Okundu
| |

İnegöl Manavlar Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından, önceki gün Hotel Angelacomada iftar yemeği düzenlendi. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı iftar yemeğinde konuşan CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, "Şuan da üzülerek görüyoruz ki, Müslüman ülkelerimizde Mısırda, Suriyede din kardeşlerimiz maalesef birbirlerini boğazlıyorlar. Bu olaylardan ıstırap ve üzüntü duyuyoruz" dedi.

Geçtiğimiz Cumartesi akşamı Hotel Angelacomada düzenlenen iftar yemeğine, CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Kurşunlu Belediye Başkanı Erkan Dönmez, Tahtaköprü Belediye Başkanı Eşref Yiğit, AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Bülent Temelli ve yönetim kurulu üyeleri, DP İl Başkan Yardımcısı Salim Kaplan, DP İnegöl İlçe Başkanı Selim Sani, CHP İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Anıl, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, bazı oda ve dernek başkanları, muhtarlar ve çok sayıda dernek üyesi katıldı.
İftar yemeğinin ardından bir konuşma yapan İnegöl Manavlar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Erdoğan Kızmaz, "Hepimizin bildiği gibi Ramazan ayı İslamiyet’te 11 ayın sultanı olarak nitelendirilen, insanların kendilerini değerlendirdikleri, bu süreçte Allah’a ibadet etmenin en ulvi güzelliklerini yaşadıkları, yardımlaşmanın, paylaşmanın, sabrın, fakirliğin, yokluğun ve varlığın kıymetinin bilindiği muhteşem bir aydayız. Bizler de, İnegöl’de her akşam farklı farklı yerlerde devam ettirilen bu güzel iftar sofralarını kurulmasına, böyle bir organizasyonla katkı sunalım istedik. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
 
MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZİN DURUMUNA ÜZÜLÜYORUZ
Ramazan ayının güzelliklerin yaşandığı bir ay olduğunu vurgulayan Erdoğan Kızmaz, "Tabi ki bunun yanında bizler Müslüman olarak burada rahat ve huzur içerisinde otururken, dünyanın farklı yerlerindeki Müslüman kardeşlerimizin içinde bulundukları durumundan üzüntü duyuyoruz. Bir an önce kurtulabilmeleri için dualarımızla yanlarındayız. İnegöl Manavlar Kültür Derneği olarak, yapığımız etkinliklere işini gücünü bırakarak, koşarak gelen herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
 
BU YEMEKLERİ YİYEMEYEN İNSANLAR VAR
İnegöl insanının hamiyetperver olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, "Manavlar Derneği Başkanımız Erdoğan Kızmaz ve yönetimine teşekkür ediyorum. Çok anlamlı bir iftar oldu bu akşam. İnegöllüler de çok büyük itibar gösterdiler iftara. Bu akşam hep beraber dolu dolu böyle bir iftarı beraber yaptık. İnegöl insanı hamiyetperver. Mahalle konağında her akşam 800 kişi iftar yapıyor. İnegöl’ün değişik yerlerinde de iftar sofraları kuruluyor. İlçe olarak Ramazanı dolu dolu yaşıyoruz. 2 gün önce bir misafirim vardı, ben bu şehrin her noktasında, her köşesinde Ramazanı hissediyor ve görüyorum. Lakin şunu unutmayın ki, bizim dindaşımız veya soydaşımız olup, maalesef bu sofraları bulamayan, bu yemekleri yiyemeyip, bu imkanlara sahip olamayan insanlar var. İnegöllü işadamları belediyemizin aracılığı ile bir güzellik daha yaptı. Her yıl olduğu gibi Kosova Mitroviça’da, Bosna Hersek Donji Vakuf’ta ve Gürcistan Batum’da iftar çadırları açtık. Kosova’daki 30 gün boyunca devam ediyor her akşam 750 kişilik. Hepsinde erzak dağıtımları yaptık. Gördüğümüz sahneler karşısında duygulanmamak mümkün değil. Oralarda, maddi ve manevi her alanda sıkıntı çok fazla. Biz bu imkanları onlara göre daha fazla buluyoruz. Dolayısıyla oralara daha fazla sahip çıkmak zorundayız" dedi.
 
İNSANLARIN BARIŞ İÇİNDE OLMASI EN BÜYÜK DİLEĞİMİZ
Manavlar Derneğinin iftarına katılmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan’da, "Bu koca çınara su veren, besleyen, koca çınara bakan herkese müteşekkirim. Bu koca çınar herkesi kucaklayan, herkesi gölgesinden ve güzel havasından yararlandıran büyük bir eserdir. İnegöl Manavları Kültür ve Dayanışma Derneğinin ilk genel kuruluna gelemedim. Ama Genel Kuruldan hemen sonra geldim, dernek merkezinde seçilen arkadaşları tebrik ettim. Derneğin düzenlediği şölene davet edildim. Geldim ve şölende sizlerle beraber oldum. Bugünde nasip, iftar sofrasında da beraberiz. Bu güzel Halil İbrahim sofrasında insanlarımızın mutlu olmaları, insanların barış içerisinde olması, insanların karnının tok, sırtının pek olması bizim en büyük dileğimizdir" diye konuştu.
 

HERKESİN EVİNDE HALİL İBRAHİM SOFRALARI KURULABİLSİN İSTİYORUZ

Dünyada ve ülkemizde barıştan yana olduklarını belirten Turhan Tayan, "Şuan da üzülerek görüyoruz ki, Müslüman ülkelerimizde Mısırda, Suriyede din kardeşlerimiz maalesef birbirlerini boğazlıyorlar. Bu olaylardan ıstırap duyuyoruz. Bunlardan üzüntü duyuyoruz. Gönlümüz istiyor ki, barış olsun, huzur olsun. Dünyada özellikle İslam ülkeleri içerisinde zekatı verebilen insanlar olsun. Herkes zekat verebilsin. Herkes evinde Halil İbrahim sofraları kurabilsin. Bu gelir dağılımındaki adaletsizliği ifade eder. Gerçekten bizim dinimizde, gelir dağılımının adil olması konusunda Müslümanlara çok değerli öğütler vardır. Barış öğütleri vardır. Komşusu aç iken, tok yatılmaz diye öğüt veren çok değerli bir dinin mensuplarıyız. Dün çok değerli bir dostum, kardeşim rahmetli Nihat Korkmazın kerimelerinin cenazesine katılamadım. Gerçekten çok önemli, çok değerli dava arkadaşımdı. Nur içinde yatsın. Bundan dolayı da manav kardeşlerimin de bir hemşerileri olarak kendilerine burada başsağlığı diliyorum. Bundan böyle İnegölde, İnegöl manavlarının sesinin ve gayretlerinin daha da yüceleceğine, daha da yükseleceğine inancımı sizlerle paylaşmak istiyorum. Bütün İslam alemine, Türkiyeye huzur, barış ve kardeşlik diliyorum" şeklinde konuştu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.