Mustafa Ersan; Hava kirliliği normal seviyede

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
26 Şub 2019 / Sal 19:31
/ 22.352 Kez Okundu
| |

AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Mustafa Ersan İnegöl’deki hava kirliliğinin dünya standartlarına göre normal olduğunu belirtti.

Radyo Medya programında Kerim Bayraktar’ın sunduğu Medyalog programına konuk olan AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Mustafa Ersan kömür yakan ve sanayide atık yakan vatandaşların hava kirliliğine sebep olduğunu iddia etti.

İNEGÖL’DE HAVA KİRLİLİĞİ NORMAN STANDARTLARDA

İnegöl’de hava kirliliği sorununa değinen AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Mustafa Ersan “Biz İnegöl’de hava kirliliği sorununu yarı yarıya çözdük. İnegöl’de sıkıntı var. Alper Başkanım ölçüler yaptırdı. Biz bunu dünya istatistiğine göre baktırdık İnegöl öyle kirli hava durumunda değil normal standartlarda. Ama İnegöl’de doğalgaz yakımı çoğaldıkça sorun çözülecektir.” dedi

BU ÇÖPLER NEREYE GİDİYOR

İnegöl sanayisinde kışın çöplerin yakıldığını iddia eden Mustafa Ersan “İnegöl’de kimse hava kirliliğini konuşmuyor, hep kışın konuşuluyor. Sanayide yazın tonlarca çöp toplanıyor, kışın hiç çöp toplanmıyor bu çöpler nereye gidiyor. Bu çöpler yakılıyor yakımı aslında yasak.” Dedi.

GARİP VATANDAŞ HAVA KİRLİĞİNE SEBEP OLUYOR

Belediye ve kaymakamlık marifetiyle verilen kömürlerin hava kirliliğine sebep olduğunu belirten Mustafa Ersan “Bizde yardım olarak kömür dağıtıyoruz belediye ve kaymakamlık marifetiyle. Kömürü alan vatandaş kömürü yakacak, garip vatandaş hava kirliliğine sebep oluyor. Oturduk toplandık bununla alakalı bir çalışma içerisindeyiz buna başka türlü yardım yapalım doğalgaza teşvik edelim. Doğalgaza teşvik edecen evin yapısı uygun değil. Bununla alakalı bir çalışma içindeyiz inşallah ileriki senelerde hava kirliliği azacak. ” ifadelerini kullandı.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.