Mustafa Kamalak’tan Çarpıcı Açıklamalar

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Mustafa Kamalak’tan Çarpıcı Açıklamalar
19 Ara 2015 / Cmt 18:21
/ 5.553 Kez Okundu
| |

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, AK Parti hükümetinin yanlış hamleler yaptığını belirterek, “Güneydoğu PKK’ya teslim edildi. 30 yıldır PKK’ya karşı silahlandırılan köy korucuları onların insafına bırakıldı” dedi. Kamalak, hükümetin daha önceki hatalarını, anladığını ve şuanda da onu çözmek için çırpındığını ifade etti.

Partilerinin Bursa İl Kongresine katılmak üzere Ankara’dan Bursa’ya gelen Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, kongre öncesi İnegöl ilçe teşkilatıyla Nil Köftecisinde bir araya geldi. Kamalak burada basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalar da yaptı. İşte Mustafa Kamalak’ın o açıklamalarından satır başları:

- MECBUREN İSRAİL’E YAKLAŞIYORLAR

Hükümet ile İsrail’in görüşmelerini değerlendiren Prof. Dr. Mustafa Kamalak, “Mevcut iktidar maalesef dostları düşmana dönüştürdüğü için düşman ilan ettikleriyle anlaşmaktan başka çare kalmadığını düşünüyorlar. O münasebetle de mecburen İsrail’e yaklaşıyorlar. Şehit kanları İsrail’in gazına feda edilmemeli diye düşünüyorum” dedi.

- TÜRKİYE DAHA İYİ Mİ OLDU DAHA KÖTÜ MÜ?

Türkiye’nin 12-13 yıl öncesine göre daha kötü duruma geldiğine vurgu yapan Kamalak, “Bir söz vardır; gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklerseniz ondan sonrası hep yanlış gider diye. Mevcut iktidar yazık ki hem dış politikada, hem iç siyasette gömleğin ilk düğmesini yanlış ilikledi. Bütün dostlarımız düşman haline geldi. Güney doğu da öyle oldu. Bizim kimseyle alıp veremediğimiz yoktur. Biz ne söylüyorsak özelde ülkemizin lehine, genelde de tüm insanlığın lehine olacak düşüncelerimizi sevk ediyoruz. Ehli vicdan şöyle düşünsün, 12-13 yıl önce Türkiye’nin durumu şuan ile mukayese edildiğinde daha iyi bir noktada mı yoksa daha kötü bir noktada mıydı? AK Parti hükümeti Türkiye’yi iç barış süreci bakımından kötüden iyiye mi yoksa iyi durumu mu kötüleştirerek içinden çıkılmaz hale getirmiştir? Dış politikada da aynı şey geçerlidir. 10 yıl önce mi Türkiye’nin komşularıyla olan ilişkileri daha iyiydi yoksa şimdi mi? Yazık ki 10 yıl önce Türkiye’nin durumu hem içeride hem de dışarıda şimdikinden daha iyiydi. Yanlış politika izlendi. Dolayısıyla Türkiye hem içeride hem de dışarıda kan kaybetmeye başladı ve kan kaybetmeye devam ediyor” diye konuştu.

- GÜNEYDOĞU PKK’YA TESLİM EDİLDİ

Mustafa Kamalak, Güneydoğu’da devam eden terör operasyonları hakkında da konuştu. Barış sürecinde Gneydoğu’nun PKK’ya teslim edildiğini ileri süren Kamalak, “İçerideki terörle ilgili olarak; dağdaki PKK’lılar şehre indirildi. Şehirde KCK yapılanması diye bilinen unsurlar büyük ölçüde ceza evlerindeydi serbest bırakıldı. İçerideki PKK’lılar dışarı gidecek deniliyordu, barış sürecinin temel şartıydı bu. Ama yazık ki dışarıdakiler içeri alındı. Üstelik sanki Kanuni muhteşem bir zaferden dönüyormuş gibi karşılandılar. Habur olaylarını düşünün, ilk mahkemeleri ayaklarına gönderildi. Sonra Güneydoğu PKK’ya teslim edildi. 30 yıldır PKK’ya karşı silahlandırılan köy korucuları onların insafına bırakıldı. Yetmedi, ordunun burnu sürtüldü, emniyet pasifize edildi. Bir bütün halinde devletin ruhu çekildi oradan. Bu durum da o yöre halkının lehine olmadı. Hiç kimsenin lehine olmadı. Kanaatim odur ki PKK’nın da lehine olmadı. Niye? Devlet ruhunu çektiği için oradan, PKK bir taraftan eğitim faaliyetlerini hızlandırdı. Buranın sahibi biziz, devlet yok burada, bağımsız devlet kuracağız dedi. Öbür taraftan da silahlanmaya önem verdi. Patlayıcılarla yolların adeta mayın tarlası haline dönüştürülmüş olması bunların açık göstergesidir” açıklamalarında bulundu.

- RUSYA İLE PROBLEMİMİZ OLMAZDI

Türkiye’nin 10 yıl önce aralarının iyi olduğu ülkelerle şuanda düşman olduğunu kaydeden Kamalak, “Üzüntüyle takip ediyoruz, bundan 10 küsur yıl önce güneydoğu mevcut durumdan çok daha iyi konumda idi. Yine 10 yıl önce Suriye ile ilişkilerimiz, Irak’la ilişkilerimiz, hele hele İran ve Libya ile ilişkilerimiz çok daha düzgündü. Bugün bunların hiçbiriyle kardeşane ilişkiler içerisinde değiliz. Hatta ilişkilerimiz düşman ilişkisine dönüşmüş vaziyette. Suriye ile ilişkilerimiz eğer kardeşlik duyguları ile Milli Görüş politikası çerçevesinde sürdürülmüş olsaydı muhtemeldir ki bugün tıpkı 1939’da Hatay’ın Türkiye’ye katılmış olması gibi Suriye Türkiye’ye katılmış olabilirdi. En azından ilişkiler resmi planda çok daha düzgün olurdu. Yine bugün Mili Görüş çerçevesinde hareket edilmiş olsaydı Rusya ile problemimiz olmazdı, Irak ile bir problemimiz olmazdı, Libya ile Mısır ile ve İran ile bir sıkıntımız olmazdı. Peki çare? Çare hiç şüphesiz ki Milli Görüştür” dedi.

- DİRİLİŞ İNEGÖL’DEN BAŞLAYACAK

Kamalak, Milli Görüş için Bursa ve İnegöl’ün ayrı bir önemi olduğunun da altını çizdi. “Milli Görüş bakımından Bursa’mızın çok önemli bir yeri vardır” diyen Kamalak, şöyle konuştu: “Bursa içerisinde de İnegöl’ün daha bir özel önemi vardır. Hani bir söz var, yiğit düştüğü yerden kalkar diye. Burası Osmanlı’nın payitahtıdır. İnşallah Türkiye’nin yeniden lider ülke olması için en önemli hamlemiz Bursa’mızdan, İnegöl’ümüzden, 17 ilçemizden bir bütün halinde başlayacaktır. Yeniden bir diriliş hamlesi, lider olma düşüncesi buradan başlatılacak.”

- CELLADINA AŞIK VAZİYETTELER

Son olarak 7 Haziran ve 1 Kasım arasında yaşanan süreçle 1 Kasım seçimleri sonrasında geçen 1 buçuk aylık sürecin sorulması üzerine Kamalak, “O kaosu çözmekle yükümlü olan bir hükümet var şuan. Her şeye rağmen karamsar olmaya lüzum yoktur. Şunu net olarak ifade edelim, Milli Görüş çerçevesi bakımından ümitsizliğe kati suretle yer yoktur. Çünkü iman ile ümitsizlik aynı kalpte barınamaz. Kanaatimce hükümet daha önceki hatalarını, bilhassa güneydoğu ile olan ilişkilerinin yanlış olduğunu anladı. Şuan onu çözmek için çırpınıyor ama Allah cümlemizin yardımcısı olsun. Tabi ben bu ülkede iktidarın da muhalefetin de kötü niyetli olduğunu sanmıyorum. Ama hepsinin tuttuğu yol yanlıştır, Milli Görüş hariç. Mevcut iktidar elbette ülkenin sorunlarını çözmek isteyecektir, ama çözemez. Elinden gelmez. Çünkü bu sorunların asıl müsebbibi olan batıdan medet umuyor. Adeta celladına aşık vaziyette. İsrail’le anlaşma yoluna gitmiş olması da bunun göstergelerinden biridir” ifadelerinde bulundu.

Mustafa Kamalak, açıklama sonrası İnegöl’den ayrılarak Bursa’ya hareket etti.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.