Müşterilerini yerli ürüne yönlendiriyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Müşterilerini yerli ürüne yönlendiriyor
14 Ağu 2018 / Sal 12:17
/ 18.654 Kez Okundu
| |

İnegöl’de tüketimi hızla artan ithal Çin çekirdeği tüketimi yerine yerli çekirdek tüketilmesi gerektiğini ifade eden esnaf afişlerle müşterilerini uyarıyor.

Son günlerde dövizdeki artış dolar fiyatlarındaki dalgalanma ekonomide panik havası oluştururken, esnafın Türk Lirası ve yerli ürüne desteği artmaya devam ediyor.

Türkiye’nin ihracat bağımlığına dikkat çeken ve yerli malı kullanımına dikkat çeken İnegöllü esnaf ithal ürün yerine yerli ürün kullanılması için iş yerine afiş astı.

Çin’den ithal edilen ucuz çekirdek Türkiye’deki ay çiçeği üretiminde önemli oranda düşüşe neden olurken İnegöl’de Çerezhanı kuruyemiş firmasının sahibi Musa Demir ise Çin Çekirdeği yerine İnegöl çekirdeğinin tüketilmesi için müşterilerini afişlerle uyarıyor.

Çin çekirdeğinin ithal ürün olduğunu ifade eden Musa Demir “Çin Çekirdeği ülkemizde olduğu gibi İnegöl’de de revaçta bir ürün. Halkımız bu ürünü tüketmekte, talep çok olduğu için Çin çekirdeği ithal ediliyor bu sayede ülkemizden döviz çıkışına neden oluyor. İnegöl’ün bir değeri olan İnegöl Çekirdeğinin tüketilmesi için biz müşterilerimize afişlerle uyarılarda bulunduk. Artık yerli tarıma dönmemiz lazım ve yerli ürünlerimize destek vermemiz lazım” dedi.  


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.