Nalcı ailesinden öğrencilere diş taraması

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Nalcı ailesinden öğrencilere diş taraması
#İnegöl | Haber Merkezi
26 Kas 2019 / Sal 08:35
/ 2.484 Kez Okundu
| |

Hasanoğlu Ağız ve Diş Sağlığı merkezi, Ağız ve diş sağlığı haftası kapsamında ilk okul öğrencilerine ağış ve diş taraması yaptılar.

Ortodonti Uzmanı Nazlı Nalcı ve Pedodonti Uzmanı Zülal Çoban ile birlikte İshakpaşa İlkokulu na giderek 1. Sınıf öğrencilerin diş ve ağız taramasını yaptılar. Taramanın ardından öğrencilere diş fırçası ve macun hediye ettiler.
Öğrencilere teorik bilgiler veren Ortodonti Uzmanı Nazlı Nalcı, "Pedodonti Nedir? Pedodonti diş hekimliğinin 0-13 yaş grubu arasındaki bebek ve çocuk ağız ve diş sağlığıyla alakalı ve beş senelik diş hekimliği üzerine ayrıca özel bir uzmanlık eğitim programı almayı da gerektiren branşlarından biridirPedodonti veya Pediatrik Diş Hekimliği yani Çocuk Diş Hekimliği daimi dişler tamamlanıncaya kadarki süreçte çocuk hastalarda süt ve daimi genç dişlerin hastalıkları ve tedavileriyle ilgili bir branştır. Pedodontinin ilgilendiği ana başlıklar şöyle sıralanabilmektedir:* Koruyucu diş hekimliği (ağız hijyeni eğitimi,motivasyonu, flour uygulamaları, fissür örtücü uygulamaları)* Koruyucu ve durdurucu ortodontik tedaviler* Sağlıklı beslenme eğitimleri* Ebeveynlerin pedodonti hakkında, pedodontiyle ilgili tedaviler hakkında bilgilendirilmesi ve eğitilmesi* Çocukların süt ve daimi genç dişlerinde meydana gelmiş olan çürüklerin diş tedavileri,* Çocukların süt ve daimi genç dişlerinde çürüğe bağlı meydana gelmiş olan fazla diş dokusu kayıplarının kuron kaplamalarla tedavisi,* Çocukların süt ve daimi genç dişlerindeki kanal tedavileri. Ortodonti; çapraşık diş ve uyumsuz çene ilişkilerini teşhis eden, önlemeye çalışan ve tedavi eden diş hekimliğinin bir uzmanlık dalıdır. Ortodonti üzerine uzmanlaşan diş hekimlerine ortodontist denir. Ortodontik problemler neden oluşur ve nasıl tedavi edilir? Çeneleri ilgilendiren bozukluklar (alt çenenin önde ya da geride olması gibi) genellikle irsidir. Bu durumda hastanın yaşına göre tedavi yöntemine karar verilir. Eğer hasta ergenlik dönemindeyse ve alt çenesi ya da üst çenesi gerideyse ortodontik yöntemlerle tedavi edilebilir. Hasta yetişkinse şiddetli iskeletsel bozukluklar ortodonti-cerrahi işbirliği ile tedavi edilir." dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.