Nefes Kesen Eğitim
 :
/ 1.835 Kez Okundu
| |

İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görevli polis memurlarına, ‘dur’ ihtarlarına uymayıp kaçan araçları durdurmak için kullanılan çivili kapan kurma eğitimi uygulamalı olarak verildi.

Ahmet Türkel Çevreyolu üzerinde toplanan polis ekiplerine çivili kapan kurma eğitimi uygulamalı olarak verildi.
 
DUR İHTARINA UYMADI
Senaryo gereği, çevre yolu üzerinde hızla yol alan otomobildekiler, ekiplerin 'Dur' ihtarına uymayıp kaçtı. Bunun üzerine polis ekipleri aracın kaçış istikametine çivili kapan kurdu.
Hızla kaçan araç çivili kapanın üzerinden geçti. Kapan üzerinde bulunan metal çiviler aracın lastiklerine battı ve tekerleri yavaş yavaş inen araç yaklaşık 100 metre sonra yavaşladı.
 
İlçe Emniyet Müdürü Murat Sevinç, uygulamalı olarak ‘dur’ ikazına uymayan ve kaçan araçların yol kapanı ile durdurulmasına yönelik yönerge hakkında polislere bilgiler verdi.
 
“SİLAH SIKMAK YERİNE KAPANI KULLANMANIZ FAYDALI”
Atılan kapanın üzerinden geçen araçların tekerine kapandaki çivi girdiğini ifade eden Sevinç, şöyle konuştu:
 
“Çivi lastiği patlatmıyor. Sadece zamanla havayı indiriyor. Yani kaçan şahıslar aracı terk etmek zorunda. Lastik 100 metre 200 metre sonra yere yapışıyor. Kapanı kullanım şartımız yer asfalt olsun ve yol virajlı olmasın. Çivili kapan iki tekerlekli motosiklet veya bisiklet tarzı araçlarda kullanılmıyor. 4 tekerlekli, 6 tekerlekli, 8 tekerlekli araçlarda kullanılsın. Yani silah sıkmak yerine kapanı kullanmanız faydalı. Bu kanuni bir görev. Kaçan aracı kapan atıldıysa, takip ettiğimiz araç ile mesafemizi biraz açıyoruz. Araç geçiyor. Diğer polis ekibimiz yol kananını alıyor. Biz ondan sonra geçiyoruz. Kapan üstünden bizde geçersek bizimde aracımızın lastiği iner.”
Kaynak:Genç Gazete





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.