Nuri Pakdil’de Bilim Şenliği

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Nuri Pakdil’de Bilim Şenliği
26 Nis 2018 / Per 18:11
/ 4.207 Kez Okundu
| |

Nuri Pakdil İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin hazırladıkları, birbirinden ilginç projeler, 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı’nda sergilendi.

Nuri Pakdil İmam Hatip Ortaokulu, 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı, dün okul bahçesinde açıldı.

Açılışta konuşan Okul Müdürü Hüseyin Albayrak; “Bu fuarımızın düzenlenmesinde emeği geçen öğretmen ve öğrenci arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum” dedi.

YOĞUN KATILIM

Belediye Başkan Vekili Ahmet Kara, Şube Müdürleri Halil İbrahim Zengin ve Ayfer Er, Eğitim Bir Sen İlçe başkanı Sinan Aktaş ve Okul Müdürleri'nin yanı sıra çokça veli ve öğrenci yakını 'Bilim Fuarına' katılım gösterdi.

AKILLI ÇÖP KOVASI YAPTILAR

Fuarda on araştırma, on dört tasarım ve robotik projesi sergilendi.Reyhan bitkisinden asit baz ayracı yapımı, propolisten(arı sakızı) vernik ve pas önleyici yapımı dikkat çeken projeler arasında yer alırken özellikle engelden kaçan robot, çizgi izleyen robot, pil ölçer, boy ölçer ve akıllı çöp kovası yoğun ilgi gören projeler arasındaydı.

ÖĞRETMENLER REHBER OLDU

Öğrenciler tarafından yapılan projelerin yürütücülüğünü Fen Bilgisi Öğretmeni Süleyman İnce ve Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Süleyman Hakan Haftacı’nın yaptığı fuarda, ayrıca Öğretmenler Bahadır Tekin ve Ömer Dalgın’ın rehberlik yaptığı Matematik projeleri de yer aldı. 

Yine Öğretmenler; Safiye Şahin ve Zeynep Eren’in rehberlik yaptığı Türkçe projeleri ile beraber Muhammet Saki Bulu’un da sosyal bilgiler projeleri yer aldı.

ŞÖLEN HAVASI

Tam bir şölen havasında geçen Bilim Fuarının yanı sıra Okul Aile Birliği tarafından hazırlanan kermes de yoğun ilgi gördü.

VELİ, ÖĞRETMEN, ÖĞRENCİ İŞBİRLİĞİ

Okul Müdürü Hüseyin Albayrak; Veli, Öğretmen, Öğrenci işbirliğinin meyvelerini görmekten dolayı çok mutlu olduklarını belirterek başta proje yürütücüleri olan öğretmenlere, tüm yıl emek harcayan öğrencilere ve ilgi gösteren tüm velilere duyduğu memnuniyeti belirtti.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.