O köprüye çıkmayan biriyle evlenmem

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
O köprüye çıkmayan biriyle evlenmem
13 Tem, 2018 / Cum 18:51
/ 45.600 Kez Okundu
| |

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde yaralanan gazi Hakan Arslanoğlu’nu evinde ziyaret etti. Ziyarette; Gazi Hakan Arslanoğlu, o gece yaşadıklarını ve nasıl vurulduğunu anlatırken eşi ile nasıl tanıştığını anlattı.

İnegöl’deki bir firmada çalışan gazi Hakan Arslanoğlu, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında demokrasiye sahip çıkmak için kardeşi ve arkadaşlarıyla birlikte 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne çıktı.
 
Bu sırada Arslanoğlu, darbeci askerlerin açtığı ateş sonucu bacağından yaralandı. 3 hafta hastanede tedavi gördükten sağlığına kavuşan gazi Hakan Arslanoğlu, kendisiyle birlikte 15 Temmuz’da köprüde olan Derya ismindeki bayanla arkadaşları sayesinde tanıştı.

“O KÖPRÜYE ÇIKMAYAN BİRİYLE EVLENMEM”
Bir süre sonra evlenerek yuva kuran genç çift, İnegöl’e yerleşti. 15 Temmuz gazisinin eşi Derya Arslanoğlu, “O köprüye çıkmayan biriyle evlenmem” dediğini dile getirdi. Hakan Arslanoğlu’na devlet övünç madalyası ve beratı da verildi.
İnegöl’de yaşayan gaziyi, Kaymakam Ali Akça ile Belediye Başkanı Alper Taban, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında ziyaret etti.

TATİLE GİDECEKTİ
Ziyaret sırasında darbe girişiminin yaşandığı geceyi anlatan gazi Hakan Arslanoğlu, “İşim gereği İnegöl’de otelde kalıyordum, Cuma günleri akşamları da İstanbul Üsküdar’daki evime dönüyordum. O gün de tatile çıkacaktım. O nedenle biraz erken gitmiştim. Biraz uyudum, kalktığımda Başbakan Binali Yıldırım’ın açıklamasını gördüm.”
 
“Hayatımızda ilk defa böyle bir şey gördük. Cumhurbaşkanımız konuşma yapınca akabinde biz 4 arkadaş birlikte direk köprüye çıktık. İlk etapta üst taraftaydık, tanklar geçiyordu, henüz köprü yoluna inmemiştik. Tanklardan etrafa ateş açıldı. Akabinde tankların peşinden köprüye doğru inmeye başladık. Koşarken köprü yolunun kapalı olduğunu gördüm, sol tarafa geçtim. Bizimle birlikte insanlar da geçmeye başladı.”

AYAĞINDAN VURULDU
Baya hararetli bir şekilde askere doğru giderken 200 metre kala sağ ayağımın yandığını hissettim. Ayağıma baktığımda vurulduğumu gördüm. Kurşun girip çıkmış. Hemen geri yatıp ‘Vuruldum’ dedim. O sırada bir araba geldi. Arkamda vurulan 1 kişi ve biz olmak üzere toplam 5 kişi arabaya bindik. O sırada giderken ağır yaralı olan diğer arkadaşı ambulansa bindirdik.”

MOTOSİKLETLE HASTANEYE
“O sırada hastaneye gitme mücadelemiz başladı. Yollar kapalıydı, tanklar müsaade etmiyorlardı. Darbeciler rahat hareket etmesinler diye yollarda belediye araçları vardı. AK Parti Üsküdar İlçe Başkanlığına gittik, oraya sığındık. Polis ağabey bizi sakinleştirdi. Yol kapalı olduğu için bir motosiklet bulduk ve onunla birlikte yola indim. Özel bir hastaneye gittim orada doktorlar müdahale ettiler.”

İKİSİ DE KÖPRÜDEYMİŞ
“Babamı aradım, beni gelip hastaneden aldı, devlet hastanesine gittik. Vurulduktan 2-3 hafta sonra işe başladım. Hayatımda hiçbir değişiklik yok. Bir tek hastanede gördüklerimi unutamıyorum, çok kötüydü. Muazzam derecede yaralı vardı” diye konuştu.
 
“O köprüye çıkmayan biriyle evlenmem” gibi bir cümle kurduğunu aktaran gazinin eşi Derya Arslanoğlu ise “Ortak arkadaşlarımız o akşam bize ulaşmaya çalışıyorlarmış. 15 Temmuz’dan 1 ay sonra tanıştık. Bir gün televizyonda seyrederken ‘O köprüye çıkmayan biriyle evlenmem’ gibi bir cümle kurdum. Ertesi gün arkadaşım ‘Bir gazi var görüşür müsün’ dedi, gazi olduğu için kabul ettim. Böyle nasip oldu. Orada ölen ve yaralananları görünce insan eve sağlam döndüğünde vicdan azabını yaşıyor.” dedi.
 
 





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.