O Sorun Ortadan Kalktı
23 Eki 2015 / Cum 11:18
/ 913 Kez Okundu
| |

1 Kasım seçimi öncesi çalışmalarına ara vermeden devam eden Saadet Partisi, Kemalpaşa mahallesi esnafını ziyaret etti. SP Milletvekili adayı Özgür Öztürk, baraj sorununu AYM’nin çözeceğini belirterek “Baraj sorunumuz yok” dedi.

Yaklaşan 1 Kasım erken genel seçimi hazırlıklarına ara vermeden devam eden Saadet Partisi Bursa milletvekili adayları Hasan Eroğlu ve & Ouml;zgür & Ouml;ztürk, Kemalpaşa mahallesinde esnaf ve vatandaşlarla buluştu.

BARAJ S ORUNUMUZ Y OK

Esnaf ziyaretleri sırasında açıklama yapan Saadet Partisi Bursa 3. Sıra milletvekili adayı & Ouml;zgür & Ouml;ztürk “Bize diyorlar ki gönlümüz sizden yana ama sizin baraj sorununuz var, oyumuzun boşuna gitmesini istemiyoruz. 7 Haziran seçimlerinden sonra bakın meclise 4 parti girdi. Bu 4 partiden bir iktidar bile çıkaramadılar uzlaşamadılar şimdi yine bir seçime mecbur kıldılar aziz Türk milletini. Şimdi bizde diyoruz ki Saadet Partisinin baraj problemi yok.  Anayasa’da %10 gibi bir baraj yoktur. Baraj 298 sayılı Kanunla konulmuştur” dedi.

MAZBATA HAK SAHİBİNE VERİLECEK

& Ouml;ztürk, Anayasa’nın 148. maddesinin 3. Fıkrasında yer alan “Herkes, Anayasada güvence altına alınmış temel hak ve özgürlüklerinden, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi kapsamındaki herhangi birinin kamu gücü tarafından ihlal edildiği iddiasıyla Anayasa Mahkemesine başvurabilir” maddesini hatırlatarak şöyle konuştu: “Başvuruda bulunabilmek için olağan kanun yollarının tüketilmiş olması şarttır. Buna göre bir aday milletvekili seçilecek kadar, diyelim 40 bin oy almıştır. Ancak partisi %10’luk barajı aşamamıştır. Bu yüzden, kendisine milletvekili mazbatası verilmemiştir. Buna karşılık kendisinden daha az oy alan, misalen 30 bin oy toplayan diğer bir aday sırf partisi %10’luk barajı geçtiği için milletvekili seçilmiş sayılacaktır. Biz, konu daha iyi anlaşılsın diye 40.000 - 30.000 misalini verdik ama, bireysel başvuru için bir tek oyun fazla olması bile yeterlidir. Bu durumda 40 bin oy alan aday bakımından bir hak ihlalinin olduğu hiçbir tartışmaya meydan vermeyecek kadar açıktır. İşte Anayasa Mahkemesi, daha çok oy aldığı halde, mazbatası başkasına verilen aday bakımından tıpkı Ergenekon ve Balyoz davalarında olduğu gibi bir hak ihlalinin olup olmadığını tespit edecek ve mazbatanın hak sahibine verilmesini sağlayacaktır.”


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.