Öğrenciler başkanını seçti

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Öğrenciler başkanını seçti
08 Kas 2018 / Per 17:53
/ 5.519 Kez Okundu
| |

İnegöl’de gerçekleşen okul meclisleri ilçe temsilcileri seçimi gerçekleşti. Gerçekleşen seçimde Gökmen Dede ilçe temsilcisi seçildi

Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri İlçe Temsilci Seçimleri 5 Kasım 2018 Pazartesi günü yapıldı. 5 Kasım 2018 Pazartesi saat 10:00’da Vehbi Koç İlkokulu Konferans Salonunda yapılan ilçe Temsilciliği seçiminde 16 aday yarıştı. 139 okul temsilcisinin oyunu kullandığı İlçe temsilci seçiminde İnegöl Öğrenci Temsilcisi Başkanı Hacı Sevim Yıldız-5 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Gökmen DEDE 38 oyla seçildi. 29 oy alan Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesinden Melih ÇAKMAK 2. Oldu. İnegöl Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Osman Mert BAYKOZ en çok oy alan üçüncü aday oldu. Diğer 13 ilçe temsilcisi adaylarda kalan oyları aralarında paylaştığı görüldü.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Halil İbrahim Zengin başkanlığında yapılan ilçe temsilci seçimlerinde önce divan oluşturuldu. Sandıklar belirlendi. Adaylara propaganda yapmaları ve vaatlerini söylemeleri için imkan sağlandı. Daha sonra seçimlere geçildi. Sandıklarda oy kullanma işleminin akabinde sandıklar kapatılarak oy sayım dökümüne geçildi.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Halil İbrahim Zengin ilçe temsilciliği seçiminden zaferle çıkan Gökmen DEDE’yi kutladı. Okullarımızda her okulda bir temsilci seçildiğini, Okullarda seçilen temsilciler de İnegöl temsilcisini seçtiler dedi.

Konuşmasında Demokrasi eğitimi ilkokul birinci sınıftan başladıklarını ve lise 12 sınıfa kadar bu eğitimlere önem veriyoruz. Geleceğimiz olan öğrencilerimizi bu ve diğer konularda hayata hazırlıyoruz. Dedi.
İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican konuşmasında “ Yarınlarımız olan öğrencilerimize ülkemizi teslim edeceğiz. Onlar yarının bakanı, milletvekili, belediye başkanı, doktoru, işvereni, çalışanı olacaklar. Onlar bizim geleceğimiz. Öğrenci İlçe temsilcimizle belli periyotlarla görüşeceğiz. Fikrini alacağız. Kendisine iletilen veya çözüm bulunması gereken yada iyileştirme yapacağımız konuları değerlendireceğiz. Gökmen DEDE’yi tebrik ediyorum. Dedi.
 





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.