Öğrenciler gönüllere dokunacak

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Öğrenciler gönüllere dokunacak
15 Mar 2018 / Per 18:44
/ 5.289 Kez Okundu
| |

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’nün Türkiye genelinde hayata geçirdiği ‘Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor’ projesi İnegöl’de hayata geçirildi. 31 Mayısta sona erecek proje kapsamında, Meslek Liselerinde eğitim gören öğrenciler ihtiyaç sahibi ailelerin evlerinde bakım ve onarım çalışması gerçekleştirilecek.

‘Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor Projesi’nin tanıtımı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde düzenlenen basın toplantısıyla yapıldı.

BAKIM YAPACAKLAR

Projeyi uygulayacak Meslek Liselerinin müdürleriyle bir araya gelen Bilican, Meslek Liselerinde öğrenim gören öğrencilerin; öğretmenleriyle birlikte okulun bulunduğu mahallede tespit edilen belirli sayıdaki ihtiyaç sahibi yoksul veya muhtaç durumdaki kişilerin evlerinde bakım ve onarım çalışması yapacağını söyledi.
DUYARLI BİR NESİL

Projenin öğrencilerin milli, manevi, ahlaki ve insani değerlerini pekiştireceğini aktaran Bilican, “Bu proje ile öğrencilerimizin; sahip oldukları milli, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerleri geliştirmeleri.

Yardımlaşma, ihtiyaç sahibine yardım etme, kardeşlik, merhamet, vicdan, birlik ve beraberlik duygularının güçlendirilmesi. Hoş görüye saygıya, sevgiye, mesleğe ve sanata duyarlı tutum ve davranışa sahip başarılı bireyler olarak yetişmeleri.”

“Toplumda kalıcı gönül köprüleri kurmaları. Sosyal becerilerinin ve kendilerine olan güvenlerinin geliştirilmesi. Sosyal ve kültürel alanda okulunu temsil etme bilinci kazandırılması. Ders dışı zamanlarını verimli geçirilmesi sağlanması. Okula olan aidiyet duygularının güçlendirilmesi. Gerçek hayatta iş başı eğitimleriyle mesleki becerilerinin geliştirilmesi.”

KALPLERE GİRECEKLER

“İhtiyaç sahibi yoksul veya muhtaç kişilerin; İncitilmeden kalplerini kırmadan yardım edilmesi. Hayata tutunmalarına katkıda bulunulması. Toplumda; yardımlaşma, kardeşlik, merhamet, vicdan, birlik ve beraberlik duygularının geliştirilmesi suretiyle toplumsal duyarlılığın arttırılması. Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin tanıtılması. Öğrenci ve öğretmenlerimizin toplumla bütünleştirilmesi hedeflenmektedir.”

ZARARDAN KORUNACAKLAR

“Bu projeyle öğrencilerimizin zamanlarını verimli geçirerek istenmeyen ortamlarda bulunmalarını veya yanlış arkadaşlıklar kurmalarının önlenmesi suretiyle uyuşturucu ve diğer zararlı maddeleri kullanmalarının engellenmesi, şiddete eğilim duyanların kontrol altına alınmasının sağlanması, okula olan aidiyetin, akademik ve sosyal başarıların arttırılması, okul devamsızlıklarının azaltılması öğrencilerde yeni ilgi alanları oluşturulması hedeflenmiştir.” diye konuştu.
8 OKUL KATILIYOR

Projeye 8 okulun katılacağını belirten Bilican,

 “Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı Dörtçelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Salih İbrahim Kırcalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Hacı Sevim Yıldız-1 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Hacı Sevim Yıldız-2 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Hacı Sevim Yıldız-3 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Hacı Sevim Yıldız-5 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul müdürlüklerince oluşturulan öğretmenlerin sorumluluğunda 10. 11. ve 12. sınıf öğrencilerinin katılımıyla proje çalışmaları 31 Mayıs 2018 tarihinde sona erecek” dedi.
OKULLLAR GÖREV DAĞILIMI YAPTI

Proje kapsamında okulların yapacağı çalışmalar ise şu şekilde;

Dörtçelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi: İhtiyaç sahibi evlerin eksik olan küçük onarım işleri makine atölyesi imkanları dahilinde yapacak.

Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi: İhtiyaç sahibi ailelere ayni ve maddi yardım sağlanması ayrıca okulun giyim alanı öğrenci ve öğretmenleri tarafından maddi durumu yetersiz ailelere giyim, perde, masa örtüsü dikilmesi, onarılması konularında yardımda bulunacak.

Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi: Bilgisayar eğitimi almamış, güvenli internet kullanımı bilmeyen, Türkçe klavye kullanamayan bireylere yönelik okul atölye ortamında kurs verecek.

Salih İbrahim Kırcalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi: Tespit edilen ailelere sağlık hizmetlerinde yardımcı olunarak bilgilendirme yapaca

Hacı Sevim Yıldız-1 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi: İhtiyaç sahibi ailelerin fırın, çamaşır makinesi, bilgisayar, priz, aydınlatma vb. yapım onarım işlemleri ayrıca ayakkabı tamiri, ortopedik özürlü olan çocuklara özel ayakkabı yapımı ve giyecek bakım onarımı yapılacak.

Hacı Sevim Yıldız-2 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi: Tespit edilen ailelerin evlerinde kullanılır durumda olan, oturma grubu, masa, sandalye, gardolabı vb. mobilyaların onarılması gereken yerlerini onaracak.

Hacı Sevim Yıldız-3 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi: Tespiti yapılan ailelere e-devlet Hizmetleri kullanımı, cep telefonu dolandırıcılığı ve cep telefonunun güvenli kullanımı, ayrıca bilinçli tüketici konularında bilgilendirme yapacak.

Hacı Sevim Yıldız-5 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi: Tespiti yapılan ailelere e-devlet hizmetleri kullanımı, cep telefonu dolandırıcılığı ve cep telefonunun güvenli kullanımı, enerji verimliliği, tasarruflu ampul ve su kullanımı vb. konularında bilgilendirme yapacak.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.