Öğrenciler İnemato’da Ter Döktü

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Öğrenciler İnemato’da Ter Döktü
 :
/ 1.716 Kez Okundu
| |

İnegöl’deki ortaokul öğrencilerine yönelik olarak yapılan İnegöl Matematik Olimpiyatlarının 3’üncüsü, 800 öğrencisinin katılımı ile gerçekleştirildi.

İnegöl’deki 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen 3. İnegöl Matematik Olimpiyatları (İNEMATO) dün saat 15.30’da Gaziosmanpaşa İlkokulu ve İstaş Kentaş Ortaokulu’nda 800 öğrencisinin katılımı ile gerçekleştirildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk’ün de ziyaret ettiği İNEMATO’da dereceye giren öğrencileri sürpriz çeşitli hediyeler verileceği ifade edildi.

 

DUYARLI ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERİ ÇEKMEYE ÇALIŞTIK

İnegöl’deki ortaokul öğrencileri arasında farklı bir yarışmaya ev sahipliği yaptıklarını belirterek konuşmasına başlayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, “İnegöl Matematik Olimpiyatları yani İNEMATO adı altında üçüncüsünü düzenlediğimiz bu yarışmaya bugün Gaziosmanpaşa İlkokulu’nda ve İstaş Kentaş Ortaokulu’nda 800 öğrencinin katılımıyla gerçekleştiriyoruz. Her okulda sınıflarda 2 öğretmen görevlendirerek salon başkanlığı ve gözcülüğü görevini yapmaktadırlar. Dolayısıyla farklı bir çalışma. Bu çalışma Bursa genelinde yapılmadığı gibi belki de Türkiye’de örnek olabilecek bir çalışma. Çünkü bu konuyla ilgili matematiği sevdirmek, Fen Bilimleri’ndeki yetenekleri ortaya çıkarmak adına yaptığımız bir çalışma. Her okuldan 5, 6, 7 ve 8 sınıflardan 5’er öğrenci seçerek katılıyorlar. Her okulumuzda dönem başından beri bu olimpiyatlara belli bir program dâhilinde öğrencilerimiz hazırlandı ve bugün de yarışmaya katılıyorlar. İnanıyoruz ki bu çalışmayla matematiğe olan ilgi daha da artacaktır ve matematikle ilgili istek ve arzulu öğrenciler ön plana çıkacaklardır. Bilindiği gibi daha önce Türkçe ağırlıklı, yani okumayla alakalı yarışma düzenlemiştik. ‘Okuyalım, yarışalım’, ‘Okul yolum, okuma yolum’ adı altında proje üretmiştik. Türkçe dalında yaparken, matematik dalında da böyle bir yarışma yaparak bu konuda duyarlı olan öğretmen ve öğrencilerimizi de buraya çekmeye çalıştık. Bugün yapılan yarışmayı optik okuyucularla hemen değerlendireceğiz. Önümüzdeki hafta da dereceye giren öğrencilerimizin ödülleri verilecektir. Kategorilerde birinci olanlara tablet, ikinci olanlara çeyrek altın, üçüncü olanlara da gram altın verilecektir. Diğer taraftan da ilk 30’a giren öğrencilerimize de altın, gümüş ve bronz madalya verilecektir. Bu yarışmada görev alan tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.