Öğrenciler iş başında
26 Mar 2018 / Pzt 18:29
/ 4.839 Kez Okundu
| |

İnegöl’de hayata geçirilen ‘Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor’ projesi kapsamında Meslek Liselerinde eğitim gören öğrenciler, okullarının bulunduğu mahallede tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelere ulaşarak yardımlarına koşuyor. Proje kapsamında 8 aileye ulaşan Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, giyim, perde, masa örtüsü dikilmesi ve onarılması konularında yardımda bulunuyor.

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünce başlatılan ‘Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor’ Projesi ilçemizde uygulanmaya başladı.

‘Meslek liseleri hayata dokunuyor’ sloganıyla yürütülen sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Dörtçelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Salih İbrahim Kırcalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Hacı Sevim Yıldız-1 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi,

Hacı Sevim Yıldız-2 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Hacı Sevim Yıldız-3 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Hacı Sevim Yıldız-5 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ihtiyaç sahiplerinin evlerine okul imkanları dâhilinde tamirat, tadilat ve onarımlar yapacak. 

Okul müdürlüklerince oluşturulan öğretmenlerin sorumluluğunda 10.11. ve 12. sınıf öğrencilerinin katılımıyla proje çalışmaları başlarken; öğrenciler okullarının bulunduğu mahallede tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelere ulaşarak yardımlarına koşuyor.

Projeyle öğrencilerin; yardımlaşma, kardeşlik, merhamet, vicdan, birlik beraberlik duyguları pek mesi amaçlanırken; öğrenciler bilgi ve tecrübelerini kullanarak hem ihtiyaç sahibi ailelere faydalı oluyor hem kendilerini gel tiriyor.

Projeyi uygulayan okullardan olan Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, maddi durumu yetersiz ailelere giyim, perde, masa örtüsü dikilmesi ve onarılması konularında yardımda bulunuyor.

Okul Müdürü Nusret Şahin yaptığı açıklamada; ‘Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor’ projesinin 1 Mart-8 Haziran tarihleri arasında uygulanacağını ifade ederek, “Okulumuz daha önce gerçekleştirm olduğu çalışmaları proje kapsamında daha profesyonel hale getirdi. Bu anlamda donanımlı öğretmen ve öğrencilere sahibiz. Atölyelerimiz yererli. Devletimiz ihtiyaç sahibi ailelere merhamet ve şefkat elini uzatıyor. Devletimizle gurur duyuyoruz. Bizim de bu çorbada tuzumuz olsun ve devletimize destek için çalışıyoruz.”

“Projenin faydalı çalışma olduğunu düşünüyorum. Bünyemizde 6 alanımız var. Bu alanlarda ihtiyaç sahibi ailelere hangi yardımlar yapabileceğini tespit ettik ve çalışmalara başladık.  

Giyim Üretim Teknolojileri ile El Sanatları Teknolojileri alanlarımızda ihtiyaç sahibi ailelerimizin nevresim ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Perde ihtiyaçlarının dikimini ve tamirini karşılıyoruz. Masa örtüsü gibi farklı ihtiyaçların hem dikimi hem de tamirini gerçekleştirip, yardıma muhtaç insanlarımızın ihtiyaçlarını karşılıyoruz.”

“Yiyecek İçecek Hizmetleri alanımızla ise ihtiyaç sahibi aileler eğer isterlerse okulumuz tarafından yemeklerini karşılıyoruz. Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri alanımızda da yine ihtiyaç sahibi aileler isterlerse saç kesimi ve bakımı anlamında ailelerimize destek oluyoruz. Bunu 8 Haziran’a kadar devam ettireceğiz.”

“Bu proje inşallah önümüzdeki yıl da devam eder. Projenin devam etmesini istiyoruz. Proje kapsamında şuana kadar 8 aileye ulaştık. Kurumuş olduğumuz ekipler vasıtasıyla ailelerimizin ihtiyaçlarını tespit ettik ve bu doğrultuda çalışmalarımıza başladık. Ailelere ulaşmaya devam ediyoruz” diye konuştu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.