Öğrencilere Baskımı Yapılıyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Öğrencilere Baskımı Yapılıyor
 :
/ 1.025 Kez Okundu
| |

İnegöl’deki bazı okullarda son sınıf öğrencilerinin kep törenine katılabilmesi için, okulda fotoğraf çektirmeleri, ya da yıllık (anı defteri) almaları şartının koşulduğu iddia edildi.

2013-2014 eğitim öğretim yılında sona gelinirken, okulların mezuniyet programları da başladı. Ancak 4 yıl boyunca sıralarını eskittikleri okullarından mezun olmanın sevincini yaşayan öğrenciler, idarecilerin tehditleri ile karşı karşıya kalıyor.

 

KEP TÖRENİNE GELMEYİN

İddiaya göre, İnegöl’de bazı liselerde okul idarecileri öğrencileri okulda kepli fotoğraf çekinmeye, ya da yıllık (anı defteri) almaya mecbur kılıyor. Nene Hatun Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nin bu konuda başı çektiği öğrenilirken, idarecilerin öğrencilere, “Ya okulda 35 TL verip fotoğraf çektirirsiniz, ya da 70 TL’ye yıllık alırsınız. İkisinden birini yapmayan öğrenci, sakın kep törenine gelmesin. Fotoğraf çektirmeyen, ya da yıllık almayan öğrenciler kep törenine alınmayacak” dediği ileri sürüldü.

 

İDARECİLERİN TAVRI NE OLACAK?

Bu sözler, İnegöl’deki bir lisede müdür yardımcısının ağzından çıktı. Öğrencileri kep törenine almamakla tehdit eden idareci, velileri çileden çıkardı. Bazı velilerin tepki olarak çocuklarının fotoğrafını çektirmediği ve yıllık da almadığı öğrenildi. 4 yıl boyunca eğitim gördükleri okullardan mezun olmak için çabalayan öğrencileri, emeklerinin karşılığı olan kep törenine almamakla tehdit eden idarecilerin, fotoğraf çektirmeyen ya da yıllık almayan öğrencilere kep törenlerinde nasıl bir tavır izleyeceği ise merak konusu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.