Öğrencilere iş çağrısı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Öğrencilere iş çağrısı
06 Mar 2019 / Çar 16:15
/ 19.616 Kez Okundu
| |

İş-Kur İnegöl Şube Müdürlüğü, ‘İş-Kur Kampusta’ sloganıyla İşletme Fakültesi öğrencilerine yönelik kariyer günü düzenledi. Yoğun katılımın olduğu programda, protokol üyeleri ile işverenler öğrencilere deneyimlerini anlattı.

Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen programda konuşan İş-Kur İnegöl Şube Müdürü Ahmet Baştürk, İstihdam seferberliği kapsamında üniversitelerde uyguladıkları kariyer günleri etkinliklerini bu yıl ‘İş-Kur Kampusta’ sloganıyla devam ettirdiklerini söyledi.
 
Gençleri ve öğrencileri İş-Kur’a davet eden Baştürk, “Ülkemizde işe yerleşmeyle alakalı İş-Kur, özel sektörün ihtiyaçlarını sağlıyordu. Bu yıldan itibaren kamuda iş alımlarını da biz yapmaya başladık. Öğrencilerimizin mutlaka gelip kurumumuza kayıt olmaları gerekiyor. Cumhurbaşkanımız 2,5 milyon istihdam hedefini ortaya koydu. Bu seferberliğin odak noktasında gençler var. İş-Kur merkezlerine mutlaka gidin. Hayata hazırlayacak tüm etkinlikler kurumumuzda var. Siz neyseniz mutlaka CV’nize de onu yazın” dedi.
 
Kariyer günlerinin, öğrencilerde fayda sağladığına aktaran İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ferhat Pirinççi ise öğrencilere İnegöl’de çalışmayı düşünmeleri çağrısında bulunarak,  “İnegöl’ün sağlamış olduğu imkânlar diğer illere göre daha fazla. İl potansiyelindeki ilçede eğitim alıyorsunuz. İnegöl’ün değerinin farkında olun ki İnegöl’de sizin farkınızda olsun. İşsizliğin en düşük olduğu ilçedesiniz. Bu bir fırsattır. İnegöl’de kalabilmeniz size ciddi değer katacak” diye konuştu.
 
Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Belediye Başkanı Alper Taban da, “Kariyer günleri programlarını çok değerli buluyorum. Böylelikle vizyonumuz yeniden tazeleniyor ve yeni hedefler önümüze koyuyoruz. Bu şehirde yaşayan her kesimi önemsiyoruz. İş-Kur geçen yıllara göre çok daha güzel hizmetler veriyor. Biz de onlara destek olmak için çalışmalar yapıyoruz. Hangi mesleğe yatkınsak, o alanda çalışma yapmak gerekiyor. Gidişatı doğru okuyarak hedeflerimizi bazen revize etmek gerekir diye düşünüyorum.” dedi.
 
“Hangi işte çalışacağınıza karar vermeniz gerekiyor.” diyen Kaymakam Şükrü Görücü “Özel sektörde kurallar bellidir. Başarıya ulaştırmak için seni o kadar çok çalıştırır ki, onun hedefleri önemlidir. Devlette en iyi çalışanları almak ister. Kurumlarda artık hiçbir kimsenin ömür boyu garantisi kalmadı. Benim gündemimde kaymakamlık yoktu. Özel sektörde çalışmak istiyordum, çok da güzel iş bulmuştum. Ama kaymakamlığa başladık. Yeniden dünyaya gelsem kaymakamlığı tercih ederim” dedi.
 
Konuşmaların ardından İş-Kur ile alakalı sunum yapıldı. Daha sonra gün boyu süren programda; İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, İTSO Meclis Başkanı Mahmut Demirtaş, Çilek İnsan Kaynakları Müdürü Yeliz Serbest ile İşkadınları Hatun Malgaralı ve Ayşe Ortakçı Kılcıgil mesleki anlamda deneyimlerini anlattılar.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.