Öğretmenler itibarsızlaştırıldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Öğretmenler itibarsızlaştırıldı
07 Kas 2017 / Sal 18:01
/ 4.714 Kez Okundu
| |

Eğitim Bir-Sen İnegöl İlçe Başkanı Sinan Aktaş; "Bu uygulama öğretmenlerimizi şamar oğlanı haline getirecektir" dedi.

Eğitim Bir-Sen İnegöl ilçe başkanı Sinan Aktaş, "Son günlerde eğitim camiasını ayağa kaldıran bir çalışma milli eğitim bakanlığı tarafından uygulamaya konulmuştur. Öğretmenlere, öğrenciler ve veliler tarafından not verilecek olmasını doğru bulmuyoruz, şiddetle eleştiriyoruz. Sendikamız bu konuda eylem kararı almıştır.Eğitim Bir-Sen üyesi idareciler bu eylem kararına uyacaktır.

Eğitim Bir-Sen İnegöl ilçe başkanı Sinan Aktaş, konuyla ilgili olarak "Bu uygulama öğretmenlerimizi şamar oğlanı hilene getirecektir, öğrencilerinin davranışlarına, çalışmalarına ve sınavlarına not veren bir öğretmenin, öğrenciler ve veliler tarafından nasıl bir karşılıkla değerlendirileceğini öngörmek zor değildir" ifadelerini kullandı.

Sinan Aktaş, sendika olarak öğretmenin saygınlığını ve yaptığı işi değersizleştirecek bu tür uygulamalara karşı olduklarını, öğretmenin değerlendirilmesinin farklı yollarla zaten yapıldığını belirtti.

Eğitim Bir-Sen İnegöl ilçe başkanı Sinan Aktaş, performans uygulamasının bu sene Ankara, Antalya, Balıkesir, Erzurum, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kayseri, Malatya, Mardin, Samsun ve Trabzon'da “12 ilde” uygulanacağını belirterek, "Öğrencilerin beklediği notu alamadığı, dersini hakkıyla işlemek isteyen ve Milli Eğitim Bakanlığının disiplin yönetmeliğini uygulamaya çalışan öğretmene karşı şimdiden 'O öğretmen beni geç kaldığım için yok yazdı ben de ona sözlü olarak zayıf vereceğim" tarzı konuşmalar yapıldığı görülmektedir" ifadelerini kullandı.

Sinan Aktaş, "Okula veli toplantılarına tam katılamayan bir veli profili varken okula hiç uğramayan bir velinin öğretmeni değerlendirmesi gerçekçi değildir, vicdani de değildir. Öğretmenler odasında yan yana oturan eğitimcilerin birbirini değerlendirmesi sonucunda karşı karşıya kalabilecekleri unutulmamalıdır. Okulu öğretmene, öğretmeni öğretmene, veliyi ve öğrenciyi öğretmene karşı demoklesin kılıcı gibi kullanmak eğitimcinin moralini ve motivasyonunu asla yükseltmeyecek tam tersine öğretmenin heyecanını yok edip verimsizliğe itecektir, diye konuştu.

 





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.