Öğretmenlere Unutulmaz Anlar Yaşattılar

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Öğretmenlere Unutulmaz Anlar Yaşattılar
22 Kas 2015 / Paz 13:38
/ 478 Kez Okundu
| |

Türk Eğitim Sen tarafından düzenlenen ve bu yıl ikincisi gerçekleşen kahvaltı programı Doğa Kolejinde gerçekleşti.

 Doğa kolejinin yemekhanesinde gerçekleşen kahvaltı programının ardından konuşan Türk Eğitim-Sen İnegöl Şube başkanı Şenol Şahin “Sayın Üyelerimiz, yerelde Türk Eğitim- Sen İnegöl Şubesi, İlimizde Türk Eğitim-Sen 2 Nolu Şube ve genelde Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen olarak geçen yıl 15-Mart- 15 Haziran tarihleri arasında 106 resmi okul ve kurumun yaklaşık 100 tanesini ziyaret etme imkânı bulduk. Bu ziyaretlerimizde sizlerin de şahit olduğu gibi idareci odalarında çay içip dönmedik. Bilakis öğretmen odalarında hangi sendikadan olduğuna bakmaksızın sendikamızın görüşlerini aktardık. Öğretmenlerimizin problemleriyle ilgilendik. Bunların bir kısmını yerelde çözdük, çözemediklerimizi il yöneticiliğimize ve sendika avukatlarımıza yönlendirdik. 2014-2015 eğitim öğretim yılı boyunca sendikamıza 100’ e yakın üye kazandırdık. 15 Mayısta yapılan sayımda 776 üyeye ulaştık. Bu başarıda emeği geçen ilçe yöneticilerimize, okul temsilcilerimize ve siz değerli üyelerimize göstermiş oldukları bu duyarlılıktan ötürü teşekkür ediyorum. Bu yıl için de aynı gayreti göstermelerini kendilerinden rica ediyorum. “ dedi.

MEMURLARIN BİRÇOK PROBLEMLERİ VAR

Devler memurlarının birçok problemi olduğunu vurgulayan Şahin “Bizler çalıştığımız kurumlarda, bütün öğretmenlerimizi, memurlarımızı ve kamuda görev yapan bütün personelimizi siyasi görüşü, dünyaya bakışı ne olursa olsun, hangi guruba ait olursa olsun, her bir vatandaşımızı yüce Allah’ ın (cc) bir emaneti olarak görüp ona göre davranmalıyız. Ancak asıl olan devleti yönetenlerin bu bakış açısına sahip olmaları gerektiğidir.  Devlet memurlarının birçok problemi mevcuttur. Ancak bunların en önemlisi ise hiç şüphesiz 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda yer alan iş güvencesiyle alakalı kısımdır. Devlet memuru, iş güvencesine sahip olduğunda devletin malını ve mülkünü, itibarı ile milletin hakkını ve hukukunu koruma gücünü kendinde hisseder. İşte bu anlamda devlet memurlarının iş güvence-sine sahip olması çok önemlidir.”

İKTİDARDAN KORMASINLAR

Memurların siyasi iktidardan korkmadan milletin ve devletin menfaatine çalışmaları gerektiğini söyleyen Şahin  “ Bazı insanlar diyor ki:” Devlet memurunun iş güvencesi var. Bunu kaldıralım. Çalışan devlet memuru var, çalışmayan devlet memuru var.”Devlet memurları devlet adına görev yapan insanlardır. İş güvencesinin verilmesinin tek bir nedeni vardır. Siyasi iktidarların şerrinden korunacaklarına emin olsunlar, millet ve devlet adına hata yapmaya zorlanmasınlar. Siyasi iktidarlardan ürkmeden milletin ve devletin menfaatine çalışsınlar.   Devlet memuru, iş güvencesine olduğunda devletin malını  ve mülkünü, itibarı ile milletin hakkını koruma gücünü kendinde hisseder. İşte bu manada devlet memurlarının iç güvencesine sahip olması hayati önem taşımaktadır. Bizler Türk Eğitim-Sen ve Türk Kamu-Sen olarak bundan önce olduğu gibi bundan sonra da hakkın ve haklının yanında olmaya devam edeceğiz. “ dedi.

UNUTULMAZ ANLAR

Yapılan konuşmaların ardından İnegöl Ertuğrulgazi Kültür Ve Yaşatma Derneği folklor ekibi yaptıkları gösteriler ile öğretmenlere unutulmaz anlar yaşattılar.

                                                                                               

 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.