Okul var müdür var öğrenci yok

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Okul var müdür var öğrenci yok
#İnegöl | Haber Merkezi
25 May 2024 / Cmt 11:13
/ 9.745 Kez Okundu
| |

İnegöl’de son bir yıldır öğrencisi ve öğretmeni olmayan bir imam hatip lisesinde yalnızca bir müdürün görevlendirilmesi, eğitim camiasında ve kamuoyunda büyük tepkilere yol açtı.

Bursa’nın İnegöl ilçesi Kurşunlu Mahallesi’nde bulunan Kurşunlu İmam Hatip Ortaokulunda öğretmen ve öğrenci olmamasına rağmen okulun müdürünün olması tepkiyle karşılandı.
Eğitim-İş Şube Başkanı Yeliz Toy'un gündeme getirdiği bu durum, birçok soruyu beraberinde getiriyor. Bir yandan kalabalık sınıflardan ötürü acil derslik ihtiyacı varken, bir yandan da boş bir okul binasının atıl bırakılması tepkilere neden oluyor.

KAMU KAYNAKLARINI İSRAF EDİYORLAR
Yeliz Toy, Bursa'nın Türkiye'de en çok derslik ihtiyacı olan illerden biri olduğunun altını çizerek, bu durumdaki bir okulda müdür bulundurmanın izah edilemez bir durum olduğunu savundu. Toy, bu durumun kamu kaynaklarının verimsiz kullanımı ve görevi kötüye kullanma olarak nitelendiriyor.
Toy, atıl vaziyetteki imam hatip binasının acil olarak dönüştürülerek ihtiyacı olan öğrencilere tahsis edilmesi gerektiğini savundu. Toy, bu durumun sadece iş bilmezlik ve plansızlık olarak açıklanamayacağını ve imam hatiplere ayrıcalık tanınmasıyla ilgili endişelerini dile getirdi.

EĞİTİM SİSTEMİNİN KARA DELİĞİ
Toy, imam hatip okullarının devlet imkanlarının seferber edildiği ve eğitim sisteminin kara deliğine dönüştüğünü savundu. Toy, normal şartlarda öğrencisi ve öğretmeni olmadığı için kapatılması gereken okulların imam hatip olması nedeniyle kapatılmadığını sorguluyor.

GELECEĞİN TEHLİKEDE OLMASI
Toy, bu durumun laik eğitimden vazgeçmenin bedelini gözler önüne serdiğini ve ülkenin geleceği olacak nesillerin kaderine terk edildiğini savunuyor. Toy, ihtiyaç fazlası imam hatip okullarının diğer okul türlerine dönüştürülmesi ve nitelikli eğitime önem verilmesi gerektiğini vurguluyor.
 


GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.