Okula başlayan bir öğrencinin okul çantası kaç liraya dolacak

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Okula başlayan bir öğrencinin okul çantası kaç liraya dolacak
#İnegöl | Haber Merkezi
10 Ağu 2022 / Çar 11:52
/ 3.237 Kez Okundu
| |

Okul kayıtlarının başlamasıyla Bursa'da veliler, öğrencileri için alışveriş yolunu tutuyor. Okula başlayan bir öğrencinin okul çantası kaç liraya dolacak? Kırtasiye esnafı süper marketlerin kırtasiye ürünleri satması hakkında ne düşünüyor?

Enflasyon, ilkokul öğrencilerini de vurdu. Bugün okula başlayacak bir öğrencinin okul çantasını doldurmak 2 bin lirayı bulacak.

Bursa Kırtasiyeciler ve Matbaacılar Odası Başkanı Mehmet Akif Erol, "Günümüzde enflasyon gerçeği var. 20 lira olan fotokopi kağıdı bugün 100 liraya satılıyor. 5 kat artmış durumda. Çanta gibi kalem kutuları gibi ürünler 2 kat arttı. Sektör olarak bakılırsa, enflasyonun en çok etkilediği kesimlerden biriyiz" dedi.

OKULA BAŞLAYAN BİR ÖĞRENCİNİN OKUL ÇANTASI KAÇ LİRAYA DOLACAK?

Başkan Erol, "Yeni okula başlayacak bir öğrencinin okul çantası bin lira ile 2 bin lira arasında dolacak. Marka olsun istenirse bu fiyat biraz daha yukarılara çıkabilir. 3 harfli marketler ile mücadele içindeyiz. Bir noktaya gelebildik. Torba yasa ile sezona yetiştirilip önümüze koymalarını bekliyoruz fakat meclis tatilde" şeklinde konuştu.

"ESNAFLAR BİTİYOR"

Bursa milletvekilleri ile görüştüklerini ve meclis açıldığında çözülecek gibi durduğunu ifade eden Erol sözlerini şöyle sonlandırdı; "Biz de raporlar hazırlıyoruz, çalıştay yapıyoruz ve inşallah bir noktaya varacağız. Son olarak Büyükşehir Belediyesi ile esnaflar olarak bir çalıştay yaptık. Orada, "Esnaflar bitiyor" dedik. Bu marketler beyaz eşya, züccaciye, kırtasiye, tekstil hatta tekne bile satıyorlar. Akıl almaz bir tarafa gidiyor. Esnafın çarkı duracak. Bunları dile getirdik. Esnafın çarkının durması ülke için büyük sorun oluşturur."

28 yıldır kırtasiyecilik yapan Cemal Kaya, "Bir çocuk okula başlayınca kalem, silgi, sözlük gibi ihtiyaçlarını hesaplarsak 700 lira gibi bir rakam ile karşılaşıyoruz. Bir çanta 250 lira ile 600 lira arasında değişiyor. Kalem kutu 40 lira ile 80 lira arası. Beslenme çantası 50 liradan 160 liraya kadar gidiyor. Markasına göre çok yüksek fiyatlı ürünlerde var" dedi.

"ORTA KALİTE OKUL ÇANTASI 1300 LİRAYA DOLAR"

Kaya, "Çanta, kalem, silgi, boya, resim çantası gibi tüm gereçlerin içinde olacağı biraz daha orta halli bir kalitede olsun denecek okul çantası ve gereçleri bin 300 lira tutar. Süper marketler, bizleri olduğu gibi diğer esnafları da etkiliyor. Bizde 5 lira ise bir ürün, onlar 3 buçuk liraya satıyor. Bize kötü bir imaj oluşturuyor. Marketlerin kırtasiye satmaması lazım. Kasap sadece et satıyorsa markette gıda satsın" diye konuştu.

"MARKETLER KALİTESİZ VE SAĞLIKSIZ ÜRÜN SATIYOR"

Okul zamanı geldiği zaman herkes kırtasiye satmaya başlıyor. Biz 12 ay bu işi yapıp bu işten ekmek kazanıyoruz. Onlar sezonluk yapıyor. Ürünlerinde kalite yok, belge yok. Sağlıksız ürünler satıyorlar. Fason olarak kendilerine ürün yaptırıp satıyorlar. Satamadığını depoya kaldırıp sene satıyorlar. Biz markalı ve kaliteli ürün satıyoruz. Şikayetimiz büyük. Herkes kendi işini yapsın" ifadelerini kullandı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.