Okullarda Kitaplar Yok Öğrenciler Mağdur

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Okullarda Kitaplar Yok Öğrenciler Mağdur
13 Eki 2016 / Per 12:44
/ 3.470 Kez Okundu
| |

Okulların açılmasına rağmen hala öğrencilere ders kitaplarının verilememesi öğrencileri mağdur ediyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın tüm okullarda ders kitapları, yardımcı kaynak kitaplarla, okul ve sınıf kütüphanelerindeki öykü, roman gibi kitaplardan FETÖ bağlantılı yayınevlerinde basılanların toplatılmasını istemesinin ardından bazı derslerin kitapları öğrencilere gönderilmedi. Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri kitapların yeniden basılacağını açıklamıştı.

Yeni eğitim ve öğretim yılına birçok öğrenci, bazı ders kitaplarından eksik başladı. FETÖ’ye ait veya bu örgütle ilişkili yayınevlerinde basılan kitapların toplatılması ve imhası yönünde eylül ayı başında Milli Eğitim Bakanlığı’nın talimatı üzerine tüm okullarda harekete geçilmişti. Ders kitapları başta olmak üzere yardımcı kaynak kitaplarla, okul ve sınıf kütüphanelerinde okulların açılmasıyla birlikte öğretmenler tarafından FETÖ ile bağlantılı yayınevlerinin listesine göre kitaplar tek tek ayrıştırılıyor.

ÖĞRENCİLER VE VELİLER MAĞDUR

Okulların açılmasının üzerinden yaklaşık 1 ay geçmesine rağmen hala çoğu ders kitaplarının gelmemesi hem öğrencileri hem de velileri mağdur ediyor.

SIKINTI ÇEKİYORUZ

Kitapların olmamasından dolayı şikâyetçi olan öğrenciler ”Elimizde kitap olmadığı için öğretmenlerimiz ellerindeki müfredata göre tahtaya yazıyorlar bizde mecburen bu yazılanları defterlerimize yazıyoruz. Kitap olmadığı için sıkıntı çekiyoruz” dedi.

VELİLER ŞİKÂYETÇİ

Kitapların gelmemesinden dolayı öğrencilerin sıkıntı yaşadıklarını ifade eden veliler, öğrencilerin sürekli yazı yazdığını el becerisi olmayıp hızlı yazamayan öğrenciler derslerden geri kalıyor. Yetkililer bu konuya bir önce çözüm bulmasını istiyor.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.