Okumanın yaşı yok
12 Mar 2018 / Pzt 10:29
/ 1.630 Kez Okundu
| |

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın ülke genelinde başlattığı okuma yazma seferberliği kapsamında; İnegöl’de, okuma-yazma bilmeyenler için kurslar açıldı. 79 farklı kursa katılan 852 kursiyer okuma-yazma öğreniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın başlattığı ‘Okuryazarlık Seferberliği’ kapsamında açılan kurslarda eğitimler devam ediyor.

 

Okuma yazma öğrenmek isteyen her yaştan vatandaşın katıldığı kurslara ilerleyen yaşına rağmen eline kalemini defterini alıp, heyecanla okulun yolunu tutanlar ‘okumanın yaşı yok’ dedirtiyor.

 

İLK DÖNEM BAŞLADI

Okuryazarlık Seferberliğinin ilk dönemi 5 Şubat-15 Mayıs 2018 tarihleri arasını kapsıyor. 05 Mart tarihinde kurslar başladı. Kurslarımız, çalışma takvimine göre 11 Mayıs 2018’de bitecek. 1.Kademe okuma yazma kurslarını başarıyla bitirenlere okuryazarlık belgesi verilecek.

OKURYAZARLIK SEFERBERLİK YÜRÜTME KURULU OLUŞTURULDU

Ülkemizde bugüne kadar yetişkinlere yönelik okuma yazma çalışmalarının düzenli bir şekilde yürütüldüğünü aktaran İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican yaptığı açıklamada;

“Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde Türkiye genelinde ‘Okuryazarlık Seferberliği’ başlatılmıştır. Bu kapsamda Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda ilçemizde de Kaymakamımız başkanlığında Okuryazarlık Seferberlik Yürütme Kurulu oluşturuldu.”

SINIF ORTAMINDA ÖĞRENİYORLAR

“Seferberlik kapsamında okuma yazma bilmeyen vatandaşların 1. kademe yetişkin okuma yazma kurslarına katılmaları sağlanarak okuryazar hale getirilmesi ve ilkokul düzeyinde öğrenim görmelerini sağlayacak olan 2. kademe yetişkin okuma yazma kurslarına yönlendirilmesi amaçlanmaktadır.

“Kursiyerlerimize okullarımızda sınıf ortamları hazırlanarak öğretmenler görevlendirildi. 63 kurs merkezi okulda 79 öğretmenimizle 79 kurs ve 852 kursiyer okuma yazma kursuna katılıyor.

Kursa katılacak kursiyerlere her türlü kolaylığı sağlıyoruz. Kurslara severek ve isteyerek geliyorlar. Biz de elimizden geleni yaparak yardımcı olmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.