Okyanus Koleji Çanakkale Destanını yaşattı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Okyanus Koleji Çanakkale Destanını yaşattı
22 Mar 2018 / Per 12:32
/ 801 Kez Okundu
| |

Özel İnegöl Okyanus Koleji öğrencileri Çanakkale Zaferinin 103. Yıl dönümünde görkemli bir programla velilerin gönlünü fethetti.

ÇANAKKALE'Yİ ZİYARET ETTİLER

Çanakkale ruhunu daha iyi hissetmek için öğrenci, öğretmen ve veliler ile birlikte Çanakkale Şehitlerini anmak ve zaferi daha derinden anlama için Çanakkale ziyareti gerçekleştirildi.  Okyanuslu öğrenciler ve öğretmenlerin ortak çalışması olarak “Çanakkale İçin Çal” isimli proje gerçekleştirildi. Öğretmen ve Öğrenciler Çanakkale Türküsü’nü seslendirdiler.

Çanakkale Şehitlerini Anma Programı 19 Mart 2018 tarihinde Okyanus Koleji’nde gerçekleştirildi. Program dahilinde öğrencilere öğle yemeği olarak Çanakkale menüsü (üzüm hoşafı, bulgur pilavı, nohut yemeği ) verildi. Akşam programı saat 19.30 da bahçede gelen misafirlere üzüm hoşafı ikramıyla başladı. Misafirler okula bahçesine kurulan siperler arasında askerler eşliğinde konferans salonuna geçtiler.

İnegöl Okyanus Koleji Çanakkale Programı kapsamında; Dedesi gazi babası şehit olan tarih öğretmeni Mustafa’nın sınıfta öğrencilerine Çanakkale Destanını atması üzerine kurgulanan senaryoda Mustafa Kemal’in Anafartalardaki kahramanlığı, 57. Alay’ın kendi cenaze namazını kılması, Anadolu’nun her köşesinden genç yaştaki çocukların Çanakkale’ye asker olarak çağırılması, lise çağındaki öğrencilerin okullarını bırakarak Çanakkale cephesine gitmesi, Çanakkale’de Türk kadınını göstermiş olduğu başarı, kahramanlık öyküleri , Ezineli Yahya Çavuş’un cephedeki kahramanlıkları ve benzeri olaylar işlendi. Veliler tarafından ilgi ile izlenen program zaman zaman gözyaşlarının akmasına sebep oldu.

Anadolu ve Fen Lisesi Okul Müdürü Mehmet Baştürk günün anma ve önemini belirten konuşmasıyla program sonlandırıldı.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.