Okyanus Koleji özel çocukları unutmadı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Okyanus Koleji özel çocukları unutmadı
21 Mar 2018 / Çar 15:15
/ 2.306 Kez Okundu
| |

İnegöl Özel Okyanus Koleji, 21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü kapsamında İnegöl Özel Altunkalp Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim gören özel çocuklara ve ailelerine kahvaltı düzenledi.

İnegöl Özel Okyanus Koleji yönetimi, 21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü kapsamında dün saat 10.00’da Altunkalp Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim gören özel çocuklara ve ailelerine kahvaltı düzenledi. Kahvaltının ardından Okyanus öğrencileriyle bir araya gelen özel çocuklar, oyunlar oynayarak keyifli vakit geçirdiler.

 

ONLARI TOPLUMA KAZANDIRMALIYIZ

Programla ilgili konuşan Altunkalp Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi sahibi Özel Eğitim Öğretmeni, Ayhan Altunsoy, “Down denince akla hastalık geliyor ama bu bir hastalık değil, genetik problemdir. Her insanda 46 çift kromozom vardır, bunun 21. çift kromozomunda 2 değil 3 tane oluyor. 21. kromozomun 3 tane olmasından dolayı 3. ayın 21’inde her yıl bu gün Down Sendromu günü olarak kutlanıyor. Bu çocuklarımızda genetik bozukluktan dolayı bedensel ve özel öğrenme problemleri yaşanıyor. Birçoğunun kalp rahatsızlığı oluyor ve bu çocuklarımız 6 aydan itibaren fizik tedavi almak zorunda kalıyorlar. Yürümeleri güç oluyor, kalp rahatsızlıkları ve sağlık problemleri yaşıyorlar. Her insan gibi çok hassas ve hastalıklara çok açıklar ama çok sıcak ve sevecen çocuklardır. Türkiye’de 100 bine yakın down sendromlu çocuğumuz olduğu söyleniyor. Binde 1 oranında down sendromlu olma durumu var. Bu anne karnında da anlaşılıyor. Ama bu çocuklarımız özel eğitimle ya da fizik tedavilerle, özel terapilerle hayatlarını sürdürüyorlar. Bağımsız yaşama da kazandırabiliyoruz. Erken tanı ve teşhis, özel eğitim ve fizik tedaviyle kendi ihtiyaçlarını karşılayacak hale geliyorlar. Okuma ve yazmayı öğreniyorlar. Günlük yaşam becerilerine kendileri katılabiliyorlar. Okyanus Kolejine bu günde bizi yalnız bırakmadıkları için çok teşekkür ediyorum. Çocuklarımıza ve ailelerimize kahvaltı düzenlediler. Bu anlamlı günde çocukların farkındalığın oluşması, kendi akranları ve bireylerle sosyalleşmeleri bizim için çok önemli. Çocuklarımızın tanınmasını ve topluma kazandırılmalarını istiyoruz. Bu manada bize çok destekleri oldu. Tüm down sendromlu ailelerimiz adına başta Mehmet hocama ve Okyanus Kolejinin tüm yönetici ve öğretmenlerine teşekkür ediyorum” dedi.

PROBLEMLERİ AŞABİLECEK KADROLARA SAHİBİZ

İnegöl Özel Okyanus Lisesi Müdürü Mehmet Baştürk ise, “21 Mart Down Sendromu farkındalığı günü dolayısıyla ilçemizde geçmişten beri çalışmalar yapılıyor. Bundan 10-15 yıl önce ülkemizde gerek engelli vatandaşlarla gerekse down sendromlularla ilgili önemli bir çalışma yoktu. Ne bir rehberlik araştırma merkezi ne bir rehabilitasyon merkezi vardı. 2002 yılından itibaren hızlıca başlayan desteklerle İnegöl’de bugün bu öğrencilerimize hizmet verebilecek eğitim kurumlarımız var. Bu kurumlardan biri de İnegöl Özel Altunkalp Rehabilitasyon Merkezidir. Kendileriyle sürekli olarak irtibat halindeyiz. Çocuklarımız için paylaşımlarda bulunuyoruz. Bugün de Altunkalp öğrencilerini okulumuza davet ettik. Birlikte kahvaltı yaptık. Onları farklı öğrenci gruplarıyla kaynaştırmak istedik. Yaşıt grup öğrencilerle aynı sınıfları paylaşacaklar ve güzelliklerden faydalanacaklar. Ayhan Bey bu konuda İnegöl adına bir kazanımdır. Kendilerine gelen öğrencilerimizin belli bir ölçüde eğitime katkı sağladıklarına inanıyorum. Güzel çalışmalarından dolayı kendilerini tebrik ediyorum. Aileler sabırla çocuklarını Rehabilitasyon Merkezine getirerek eğitim aldırmaya çalışıyorlar. Bu da çok önemli bir kazanımdır. İnegöl bu problemleri aşabilecek eğitim kadrolarına sahip. Bu konuda çalışmalar yapan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.