Okyanus’ta hayatı öğreniyorlar

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Okyanus’ta hayatı öğreniyorlar
15 Kas 2017 / Çar 22:14
/ 8.487 Kez Okundu
| |

Okyanus Koleji ‘Toprağın Bağrından Hayatımıza Dokunuş’ projesinin tanıtım ve paylaşım şenliğini düzenledi.

İlçe protokolü ile velilerin yoğun katılımıyla okul bahçesinde gerçekleştirilen şenlikte İlkokul Müdürü Erdoğan Kızmaz yaptığı açıklamada;
“Öğrencilerimizi sadece akademik bilgiyle donatmanın yanında onların yaşadıkları hayatın ve çevrenin farkına varmalarını sağlıyoruz. Artık okul dendiğinde sadece 4 duvarın arasında eğitim öğretim görülen bir anlayışın dışına çıkarak her yerin sınıf olabileceğini düşünüp öğrencilerimize yaşadıkları hayatta tarladan sofraya gelen ürünleri Sosyal Bilgiler dersindeki ‘Çevremizde Ürettiklerimiz’ ünitesinden dolayı neler yetiştirildiğini, bunların hangi zorlukla, hangi emekler sonucunda hangi sürelerde oluştuğunu ve bizim bunları kullanırken nasıl davranmamız gerektiğini bizzat onlarla birlikte çalışıp gördük.”
“Tarlada üretilen ürünlerin tüm çeşitlerini gördük, onlardan neler yapıldığını, elmanın yenirken aynı zamanda sirke ve pekmez yapılabildiğini gördük. Mısırdan un, yağ, hayvanlara yem yapıldığını inceledik. Onlara israf etmemeyi, tasarruf etmeyi, emeklerle yenilen poğaçanın, simidin bir kere ısırılıp çöpe atılmaması gerektiğini anlatmaya çalıştık. Dünyada 2 milyar obez varken 2 milyar insanın da açlıkla karşı karşıya kaldığını anlatmaya çalıştık.”
“Bu güzel projede emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Bize bu projede destek olan İlçe Tarım Müdürlüğümüze, Ziraat Odası Başkanlığımıza, Kulaca Köyü Kalkınma Kooperatifi Başkanlığımıza, muhtarlarımıza ve arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Daha sonra şenliğin açılışı yapıldı. Stantlarda öğrenciler ise hazırladıkları ürünleri satışa sundu. Şenlikten elde edilecek gelirin İnegöl’de yaşayan şehit ailelerine bağışlanacağı bildirildi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.