Okyanus’tan tarihe yolculuk

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Okyanus’tan tarihe yolculuk
#İnegöl | Haber Merkezi
18 Eki 2019 / Cum 16:42
/ 670 Kez Okundu
| |

Okulumuzda "Tarihimize Yolculuk" projesi kapsamında "Turgut Alp ve İnegöl’ün Fethi" isimli programı gerçekleştirildi.

Okyanus Kolejinde "Tarihimize Yolculuk" projesi kapsamında "Turgut Alp ve İnegöl'ün Fethi" isimli program gerçekleştirildi.

VATAN SEVGİSİ ONA HİZMETLE ÖLÇÜLÜR 

Okulun çok amaçlı salonunda düzenlenen programın açılış konuşmasında yapan Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü Orhan Toker, “Bugün sokakta kimi çevirseniz Türkiye’yi, Cumhuriyeti, Atatürk’ü sevdiğini söyler ama bu kadarının yetmediği apaçık ortada. Demek ki vatan sevgisi başka bir şey. Vatanı bir başka türlü sevmek gerekiyor. Vatan sevgisi; ona özel bir değer vermek, onu özel bir yerde konumlandırmaktır, onun için kararlı ve cesur bir duruştur; geçmişe saygı, geleceğe ise inançlı bir güvendir. Geçmiş ve geleceğin arasındaki bugünde ise anlamak, sahip çıkmak, sorumlu hissetmek, korumak ve yüceltmektir. Vatanı sevmek aşık olmak gibi ciddi bir şeydir; başka sevgilere benzemez. Vatan uzaktan sevilmez, Vatan yemek sever gibi, renk sever, kıyafet sever gibi, takım tutar gibi sevilmez. Vatan tektir, birdir, vazgeçilmezdir, taviz verilmezdir, hiçbir şeyle kıyaslanamaz, yerine hiçbir şey konulamaz. Maldan mülkten, paradan puldan, candan canandan her şeyden geçilir, vatandan geçilmez. Büyük önderimiz; ‘Vatan sevgisi ona hizmetle ölçülür’ diyerek bu konunun ölçüsünü çizmiştir" dedi.

Okyanus Koleji Genel Müdürü Erdoğan Kızmaz ise, şanlı Türk tarihinin bağrından pek çok kahraman çıkardığını, bu mümtaz kahramanlardan birinin de Turgut Alp olduğunu belirterek tarih bilincinin ve geçmişin unutmaması gerektiğini, tarihini bilmeyen milletlerin geleceğe emin adımlarla yürüyemeyeceğini söyledi. 

Tarih öğretmeni Arzu Turanlı ise, Turgut Alp'in hayatını, katılmış olduğu savaşları, İnegöl'ü fethini ve Osman Gazi ile olan dostluğunu anlattı. 
Programda Turgut Alp ve İnegöl'ün Fethine dair video gösterimi de yapıldı. 

Programın sonunda Barış Pınarı Harekatı'ndaki Mehmetçiklerimize destek olmak amacıyla programa katılan öğretmen ve öğrencilerle birlikte selam durarak, “Barış Pınarı Harekatı'nda ordumuzun yanındayız” mesajı verdiler.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.