Operasyonun detayları ortaya çıktı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
13 Şub 2018 / Sal 12:49
/ 10.172 Kez Okundu
| |

Dün İnegöl’ün gündemine bomba gibi düşen ve İnegöl’den 28 kişinin gözaltına alındığı operasyonun detayları ortaya çıkmaya başladı.

İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Organize Suçlar Büro Amirliği ve İnegöl KOM Grup Amirliği tarafından Bursa il genelinde Ruhsatsız Silah ve Mühimmat Ticareti yapıldığına dair alınan istihbarı bilgiler neticesinde 4 aylık süren teknik takip ve izleme sonucunda operasyona İnegöl’den start verildi.

İnegöl Merkezli gerçekleşen operasyonda Bursa merkez ve Karacabey, Orhangazi, Keles, Orhaneli, Harmancık, Yenişehir, Gemlik ve İznik ilçelerinde, Sakarya, Ankara ve Bilecik illerinde 350 personelin katılımıyla 74 adrese eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.

Gerçekleşen operasyonda İnegöl’den 28 olmak üzere toplam 61 kişi gözaltına alındı.  Şüphelilerin ikamet ve işyerlerinde yapılan aramalarda ve ara yakalamalarda 38 adet Ruhsatsız Tabanca, 28 adet Tezkeresiz Av Tüfeği, 48 adet Belgesiz Kurusıkı Tabanca, 7000 adet farklı çap ve ebatlarda tabanca fişeği, 1 adet operasyonel çelik yelek, kurusıkı tabancaların namlusunu açmak için toma makinesi ve silah ticaretinden elde edildiği tespit edilen 30.000 TL para ele geçirildi.

Silahların Güneydoğu illerinden getirilerek Bursa ilinde piyasaya sürüldüğü öğrenilirken şahısların sorgularının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.