Orman İşletme Müdürlüğü’nü ziyaret etti

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Orman İşletme Müdürlüğü’nü ziyaret etti
26 Mar 2018 / Pzt 17:08
/ 713 Kez Okundu
| |

21-26 Mart tarihleri arasında kutlanan Dünya Ormancılık Günü Orman Haftası nedeniyle İnegöl Orman İşletme Müdürlüğünü ziyaret eden Belediye Başkanı Alper Taban, İnegöl’de kişi başına düşen yeşil alan miktarının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğuna dikkat çekerek; “İnşallah bizim amacımız bu miktarı çok daha yukarılara taşımak. İnegöl içinde yeşil değil yeşil içerisinde bir İnegöl hayal ediyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Alper Taban, 21-26 Mart tarihleri arasında kutlanan Dünya Ormancılık Günü Orman Haftası nedeniyle İnegöl Orman İşletme Müdürü Nejdet Güdül’ü ziyaret etti. Bazı meclis üyelerinin de katıldığı ziyarette, Orman Haftasına dikkat çekildi.

Ziyaret sırasında konuşan Belediye Başkanı Alper Taban, “21-26 Mart tarihleri arasında Dünya Ormancılık Günü Orman Haftası olarak kutlanıyor. Dolayısıyla bizler de bu farkındalık günlerine katkı koyabilmek adına ilgili kurumları, STK’ları ziyaret ediyoruz. Bugün de Orman İşletme Müdürlüğümüzü ziyaret ediyoruz. Öncelikle kendilerine kolaylıklar diliyoruz. Orman Haftası olduğu için, konu da ağaç ve yeşil, orman olduğu için özellikle bu konudaki farkındalıkların arttırılması adına bir gayret sarf ediliyor. Tabi bu bir güne sığdırılacak bir konu değil. Bunu yılın 365 günü, yaşamın her gününe yaymaktır doğru olan. Özellikle ağaç ve orman sevgisini, bilincini arttırabilmek adına muhakkak kurum eliyle yapılan çalışmalar da var… Bizler gibi yerel yönetimlerin de bu konuda destek olabilmek, katkı koyabilmek adına gayret ve çabaları var. Bir taraftan da yerel yönetimler olarak bizlerin şehrimizdeki yeşil alanların arttırılması anlamında gayret ve çabalarımız zaten ortada” dedi.

İNEGÖL TÜRKİYE ORTALAMASININ ÜZERİNDE
Avrupa standartlarında kişi başına düşen yeşil alan miktarının 7 m2 olduğunu hatırlatan Taban, “Bu Türkiye ortalamasına vurulduğunda kişi başına 2,5 m2’ye düşüyor. Ancak İnegöl ortalamasına baktığımızda kişi başına 3,5 m2 yeşil alan düştüğünü görüyoruz. İnşallah bizim amacımız bu miktarı çok daha yukarılara taşımak. Hatta göreve geldiğim günlerde de ifade etmiştim, İnegöl içinde yeşil değil yeşil içerisinde bir İnegöl hayal ediyoruz. Hedeflerimizi bu doğrultuda revize etmiştik. Ben bu vesileyle Orman Haftasını da kutluyorum” diye konuştu.

İNEGÖL’ÜN ORMAN VARLIĞI YÜZDE 49
Orman İşletme Müdürü Nejdet Güdül ise “21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası nedeniyle Sayın Başkanımız ve ekibinin ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Bizler orman varlığının hem alansal bazda hem hacimsel olarak arttırılması için çalışan bir teşkilatız. Türkiye ortalaması yüzde 29 olmasına rağmen İnegöl’de orman varlığımız yüzde 46 düzeyinde. Buna rağmen ağaçlandırmaya müsait alanlarda ağaçlandırma çalışmalarımız devam etmekte. Nihayetinde daha güzel bir Türkiye, daha yeşil bir Türkiye ve daha yeşil bir İnegöl için çalışıyoruz. Bunu da başaracağımıza inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Ziyaret sonunda Başkan Taban, ziyaretin anısına Orman İşletme Müdürü Nejdet Güdül’e çiçek takdim etti.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.