Orman yangını mezitlere ulaştı mı ?

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
13 Eyl 2017 / Çar 23:36
/ 8.796 Kez Okundu
| |

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Kütahya’nın Domaniç ilçesinden Bilecik’in Bozüyük ilçesi sınırlarına sıçrayan ve devam eden orman yangınına ilişkin konuştu. Karacabey, Yangının, Mezitler’e doğru ilerlemesini şimdilik öngörmediklerini dile getirdi.

Bilecik'teki yangının henüz kontrol altına alınamadığını ifade eden Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, şunları söyledi: 

"Yangını, şu an için henüz kontrol altına aldık diyemiyoruz. Söndürme çalışmaları z devam ediyor. Orman Genel Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra birçok ilden buraya gelen ekipler mevcut. Belediyelerimizin araçları, özel sektörün iş makineleri burada. Şu anda devletimiz seferber olmuş durumda. İnşallah en kısa zamanda yangını kontrol altına almak için gayret ediyoruz. Yangının ilerleme yönünde şerit açma çalışmaları z devam ediyor. Rüzgar da lehimize doğru esiyor. Bulunduğumuz noktadan daha ileriye doğru geçmesini engellemeye çalışıyoruz.” Dedi.


Yangının, Mezitler bölgesine doğru ilerlemesini şimdilik öngörmediklerini dile getiren Karacabey, " Şu anda biz ilerleme yönünde tedbir al ş durumdayız. Öncelikle hedefimiz ilerlemesini durdurmak sonra söndürmek. Ayrıca yerleşim birimlerini tehdit eden bir durum da yok” diye konuştu





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.