Ortak noktamız İslam
 :
/ 436 Kez Okundu
| |

Bosna-Hersek’in Trevnik bölgesinden İlim Yayma Cemiyeti’nin davetlisi olarak gelen Bosnalı öğrenciler ve aileleri Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile bir araya geldi. Ziyarette Boşnak öğrencilere seslenen Aktaş ortak noktalarının İslam olduğunu söyledi.

İlim Yayma Cemiyeti’nin misafiri olan 60 Bosnalı vatandaş, İnegöl’ü ve Bursa’yı gezerek kültürel ve tarihi yerleri görme imkanına sahip oldular. Gezinin 2. Gününde Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile bir araya gelen öğrenciler ve aileleri Aktaş ile kısa bir sohbet gerçekleştirdi.

BİZİM ORTAK NOKTAMIZ İSLAM’DIR

Ziyarette Bosnalı heyete İnegöl hakkında bilgiler veren Aktaş, “Buradan iyi izlenimler ile ayrılmanızı diliyorum. Bende Ramazan’da Donji Vakıf’a gittim orada İbrahim Paşa medresesine uğradım. Bosna ile Türkiye’nin kardeşliği ve dostluğu tartışılmaz. 2 yıldır Bosna Hersek’te iftar çadırı açıyoruz ve erzak dağıtımları yapıyoruz. Bir akşamda olsa o insanlarla birlikte oluyoruz. Dolayısıyla biz Türkiye olarak Bosna’dan daha iyi imkanlara sahip daha büyük bir ülkeyiz. Bizim ecdadımızın çevresine sahip çıktığı gibi bizlerde sahip çıkmaya çalışıyoruz. Sizlerede tavsiyem Türkiye her zaman aklınızda ve gönlünüzde olsun. Eğer Türkiye iyi olursa inanıyorum sizlerde çok iyi olacaksınız. Türkiye’de de Boşnaklar yaşıyor ama bizim ortak noktamız Boşnaklık değil. inşallah gelecek daha iyi olacak.” Dedi.

İNEGÖL’DE BİRLİK İÇERİSİNDE YAŞIYORUZ

İnegöl’ün ekonomisinin gelişmiş olduğunu belirten Aktaş, “2 tane organize sanayi bölgemiz ve bir tane mobilya sanayimiz var. İnegöl bir sanayi şehridir. İşsizlik İnegöl’de eksilerde. İnegöl’de köfteciler meşhurdur. İnegöl birçok farklı bölgeden gelen insanların oluşturduğu bir şehirdir. Burada ortak bir çerçeve ve birlik içerisinde yaşıyoruz.” İfadelerini kullandı.

GENÇLERİMİZİ İSLAM AHLAKINA GÖRE YETİŞTİRELİM

Boşnak heyette bulunan imam Aljo Ciketic ise sıcak karşılamadan dolayı teşekkür ederek, “180 senedir Travnik’te yeni bir cami yapılmadı ve bu yıl yapılıyor. Bosna Hersek’e geldiğinizde bizde sizi ağırlamak istiyoruz. Bizde çok sevap kazanmak için gayret ediyoruz. İnegöllü işadamı Muzaffer Çilek Travnik’te erzak dağıtımları yaptı. Bizim Türkiye’yi ziyaret etmemizi ve buradaki yaşam şartlarını görmemizi tavsiye etti. Bosna Hersek’te potansiyel çok yüksek ama politik konusunda da güçlenmemiz gerekiyor. bizim gençliğimiz gelecek için çok gayretli. İnşallah gençliğimiz İslam ahlakına göre yetişirse gelecek bizim için çok daha garanti altında olur.” Dedi.

Konuşmaların ardından Alinur Aktaş Bosnalı öğrenciler ile kısa süreli bir sohbet gerçekleştirdi ve ziyaretin sonunda konuklarına hediyeler takdim etti.

Haber: İsmail Durmuş


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.