Oryantiring Sporcuları Başarıya Doymuyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Oryantiring Sporcuları Başarıya Doymuyor
05 Şub 2018 / Pzt 15:52
/ 2.677 Kez Okundu
| |

1-4 şubat 2018 tarihleri arasında Antalya Finike’de yapılan Uluslararası Oryantiring Günleri ve 3.kademe Türkiye Şampiyonasında Dostum Oryantiring takım sporcuları aldıkları başarılı sonuçlarla yarışmaya damga vurdu.

Türkiye Oryantiring Federasyonu ve Finike Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Oryantiring Günleri ve 3.kademe Türkiye Şampiyonası Antalya Finike’de gerçekleştirildi. 7 ülkeden 1261 sporcunun kıyasıya mücadele verdiği yarışlarda Dostum Oryantiring takım sporcuları 9 birincilik, 11 ikincilik ve 2 üçüncülük ile büyük bir başarıya imza attılar.

ORYANTİRİNG DOĞANIN TÜM GÜZELLİKLERİNİ SUNUYOR
Doğal yaşamı bir adrenaline dönüştürme adına Dostum bünyesinde çalışmalarına devam eden Oryantiring branşının İnegöllü çocuklarımız ve gençlerimiz arasında hızla yayıldığını belirten Taban, “ Oryantiring (Koşarak Yürüyerek Hedef Bulma); her türlü arazide yapılabilen, katılımcıların kontrol noktalarını harita ve pusula yardımı ile en kısa zamanda ziyaret etmeye çalıştığı bir doğa sporu. Koşarken düşünebilmek, kaybolmadan ilerlemek, araziyi iyi okuyabilmeyi, haritayı üç boyutlu düşünmeyi gerektiriyor. Bir doğa sporu olarak yediden yetmişe kadar her kesime hitap eden Oryantiring ayrıca bütün ailenin birlikte yapabileceği bir aile sporu. Doğa ile bütünleşmeyi amaçlayan Oryantiring sporu kentsel yaşamdan sıyrılarak doğanın güzelliklerine yelken açmak için büyük bir fırsat bizler için” diye konuştu.

“ÖNEMLİ BAŞARILARA İMZA ATIYORUZ”
Her yaş kategorisinden sporcuların uğraş verdiği Oryantiring branşı, Dostum bünyesinde 2017 Ocak ayında faaliyetlerine başlasa da, bu sporu sevme ve sevdirme adına önemli bir aşama kaydetmeyi başardıklarını söyleyen Taban, “Özellikle antrenörümüz Tarık Şeker hocamızın bu konudaki azim ve gayreti bizler için çok önemli. Hem İnegöl’de düzenlemiş olduğumuz ulusal düzeydeki yarışlar, hem de ülkemizin farklı yerlerinde düzenlenen organizasyonlara katılım gösterilerek önemli başarılara imza atmamız bizlerin iyi yolda olduğunu gösteriyor” dedi.

Antalya Fenike’de gerçekleştirilen Uluslararası Oryantiring Şampiyonası ve 3.kademe Oryantiring Türkiye şampiyonasında Dostum Oryantiring takım sporcularının aldıkları başarılı sonuçlarla yarışmaya damga vurduklarını belirten Taban, “Türkiye Oryantiring Federasyonu ve Finike Belediyesi tarafından düzenlenen yarışa 7 ülkeden 1261 sporcu katılım gösterdi. Kıyasıya mücadelenin verildiği yarışlarda Dostum oryantiring sporcularımızın elde ettiği başarılar bizleri ziyadesiyle mutlu etti.”

9 BİRİNCİLİK, 11 İKİNCİLİK, 2 ÜÇÜNCÜLÜK 
Elde edilen dereceler hakkında da bilgi veren Taban, “Şampiyonada 1.gün, Sudenaz Külah K14 1.si, Aleyna Minden K12 1.si, Rabianur Artun K20 2.si, Hilal Oruç K20 2.si, Sude Türkmen K14 2.si, İrem Halat Open 3.sü, 2.gün, Sudenaz Külah K14 1.si, Hilal Oruç K20 1.si, Aleyna Minden K12 2.si, 3.gün, Sudenaz Külah K14 1.si, Hilal Oruç K20 2.si,Rabianur Artun K20 1.si, İrem Halat Open 2.si, 4.gün, Sudenaz Külah K14 1.si, Hilal Oruç K20 1.si, Rabianur Artun K20 2.si, Aleyna Minden K12 2.si, İrem Halat Open 3.sü ve 4 gün toplamı ödül değerlendirmesinde Sudenaz Külah K14 1.si, Aleyna Minden K12 1.si, Sude Türkmen K14 2.si, Hilal Oruç K20 2.si ve İrem Halat Open 2si. Olmayı başardı. Bu sonuçlarla Antalya Finike’de 4 gün süren Uluslararası Oryantiring Şampiyonası ve 3.kademe Oryantiring Türkiye Şampiyonasında Dostum Oryantiring sporcuları 9 birincilik, 11 ikincilik ve 2 üçüncülük ile yarışmaya damga vurdular.”

Taban son olarak, “Uluslararası Oryantiring Şampiyonası ve 3.kademe Oryantiring Türkiye Şampiyonasında elde edilen başarılardan dolayı tüm sporcu kardeşlerimizi yürekten kutlar, böyle başarılı sonuçlara her daim ulaşılması temennisiyle, doğa ile bütünleşme adına tüm adrenalin tutkunlarını Dostuma beklediğimizi buradan bir kez daha ifade ediyorum” diye konuştu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.