OSB Rantına herkes sesini yükseltmeli

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
OSB Rantına herkes sesini yükseltmeli
#İnegöl | Haber Merkezi
01 May 2024 / Çar 15:18
/ 6.073 Kez Okundu
| |

Bursa'da Mobilyacılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Talha Timur Han, Sungurpaşa bölgesindeki tarım arazilerine yapılması planlanan Organize Sanayi Bölgesi (OSB) projesine karşı sesini yükselterek tepkisini dile getirdi.

Bursa'da Kestel, İnegöl ve Yenişehir'in kesişim noktasındaki verimli tarım arazilerine yapılması planlanan Organize Sanayi Bölgesi (OSB) projesine tepkiler yükseliyor. Mobiliyum Yönetim Kurulu Başkanı Talha Timur Han, Sungurpaşa bölgesindeki tarım arazilerinin sanayiye çevrilmesi fikrine karşı olduğunu ve bu durumun gelecekte büyük bir felakete yol açabileceğini söyledi.

Talha Timur Han'ın Açıklaması:

Sungurpaşa tarafındaki düz verimli su arazilerinin sanayiye çevrilmesi fikrine karşıyım. Bu durumun vebalini belki bugün görmeyebiliriz, ama yarın çocuklarımız büyüdüğünde ortak bir felaketle karşı karşıya kalabiliriz.

Talha Timur Han, bu konuda sadece oradaki arazileri rant olarak görenlerin değil, sessiz kalan herkesin sorumlu olduğunu vurguladı. İnegöl halkı, çevre halkı, Yenişehir'den Sungurpaşa'ya kadar herkesin bu konuda sesini yükseltmesi gerektiğini savundu.

Muğla'daki orman alanlarını korumak için bedenlerini ortaya koyan köylü kadınlardan örnek veren Talha Timur Han, Bursa'da da aynı tepkinin gösterilmesi gerektiğini söyledi. Muğla'da belediye başkanının cumhurbaşkanımızla görüşerek oradaki yapılaşmayı durdurduğunu hatırlatan Talha Timur Han, Bursa'da da gerekli sorgulamaların yapılması ve seslerini yükseltmeleri gerektiğini ifade etti.

Talha Timur Han, böyle bir sanayi alanına ihtiyacımız olup olmadığını sorguladı ve mevcut sanayi arsalarının verimli hale getirilemediğini belirtti. Bina olması veya inşaat yapılması her zaman bir ihtiyaç anlamına gelmediğini savunan Talha Timur Han, bu konunun gündeme getirilmesi ve seslerinin yükseltilmesi gerektiğini vurguladı.

İmar planı itiraz süresinin bir ay olduğunu ve Bursa'da odaların bu konuda itiraz ettiğini hatırlatan Talha Timur Han, tepki koymak ve gerekli mercilere itiraz etmek için harekete geçilmesi gerektiğini söyledi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.