Otomobil bayilerinde soygun mu var?

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Otomobil bayilerinde soygun mu var?
#İnegöl | Haber Merkezi
20 Oca 2023 / Cum 18:29
/ 3.450 Kez Okundu
| |

Hükümetin ÖTV'ye yaptığı indirimi vatandaşa yansıtmak istemeyen otomobil bayileri, ÖTV bedelinin bir kısmını dolaylı yoldan almaya çalışıyor.

BURSADA BUGÜN'den EMRE ÖZPEYNİRCİ'nin haberine göre;

Sıfır araç bulmak neredeyse imkansız hale gelmişken araç almak isteyen vatandaşlara bir darbe de otomobil bayilerinden geliyor. Araç sıkıntısının had safhada olduğu bu dönemde bayiler 200 bin TL'ye varan fiyat farklarıyla vatandaşı zor durumda bırakıyor.

Türkiye'nin birçok yerinde olduğu gibi Bursa'da da sıfır araç bulmak neredeyse imkansız hale geldi. Bayilerde sergilenen araç neredeyse yok denecek kadar az. Hatta araç sergilenen bayilerde de maalesef yetkililer ellerinde araç olmadığını, yeni araçların da ne zaman geleceğinin belirsiz olduğunu söylüyor.

Araç sırası oluştu

Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) muafiyetli araç almak isteyen engelli vatandaşlar için durum daha da vahim. Şöyle ki, yıl başı itibariyle engelli vatandaşların araç alımlarında ÖTV muafiyet limiti 450 bin 500 liradan 1 milyon 4 bin 200 liraya yükseltildi. Araç alacak herkes limitin artmasını bekliyordu. Ancak fiyat yükselince zaten arzında sorun olan araçlarda daha fazla sıkıntıyı yaşanmaya başladı ve bayilerde sınırlı sayıda bulunan araçlar için sıralar oluştu.

200 bin TL'ye varan fark iddiası

Maalesef bazı bayiler de bu durumu fırsata çevirmeye ve devletin vazgeçtiği ÖTV bedelinin bir kısmını dolaylı yoldan almaya çalışıyor. Vatandaşlar sıfır araç almak isteyenlere liste fiyatının dışında farklı fiyatlarla araç satışı yapılmaya çalışıldığını iddia ederken, "İstenmediği halde aksesuar ekleme gibi bahanelerle fazla fiyat çıkarılıyor. Bu fiyat bazen 10-20 bin TL iken bazen fiyat 200 bin TL'ye kadar varabiliyor. 'Karımız az' gibi ifadelerle istedikleri farkı veren kişilere araç verilirken, bu farka itiraz edenlere araç verilmiyor ve kaporası geri iade ediliyor. Bu arada alınan kaporanın haftalarca kendilerinde kalması da cabası" dediler.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.