Otomobil satışındaki rekorun sebebi belli oldu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Otomobil satışındaki rekorun sebebi belli oldu
#İnegöl | Haber Merkezi
05 Nis 2023 / Çar 09:31
/ 13.070 Kez Okundu
| |

Mart ayında otomobil ve hafif ticari araç satış adedi 103 bini aşarak önceki yılların aynı ayları arasında en yüksek satış adedine ulaştı. Peki bu durumun nedeni ne?

Milliyet'in haberine göre, Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği verilerine göre Mart ayı otomobil ve hafif ticari araç pazarı 2022 yılı Mart ayına göre yüzde 61,7 artarak 103 bin 929 adet oldu. Böylelikle Türkiye'de ilk kez Mart ayında satışlar 100 bini aştı. Peki bu denli yüksek satış adetlerine ulaşılmasının nedeni ne? 

"2022 yılının aynı ayına oranla henüz geride bıraktığımız mart ayında otomobil satışları önemli oranda arttı. Söz konusu artışların sadece otomobilde değil, hafif ticari pazarında da olduğunu gözlemliyoruz.

'SATIŞ ADETLERİ SON YILLARIN EN YÜKSEK SEVİYESİNDE'

Son yıllarda araç fiyatlarının hızla yükselmesi ile otomobilin yatırım aracına dönüşmesi, vatandaşlarımızın ilgisini önemli ölçüde bu alana çekti. Diğer yandan yaklaşan genel seçim sonrası fiyatların yükseleceği düşüncesi ile gerek sıfır gerekse ikinci el otomobile yoğun talep söz konusu. Bu gibi sebepler ile satış adetleri son yılların en yüksek seviyesinde.

Sıfır ve ikinci el pazarında en çok hangi model araçların satışları yoğunlukta?

Gerek sıfır gerekse ikinci el alanında en tercih edilen otomobiller C Segment aile otomobilleri.

Sıfır araç pazarında satışların yüzde %50'sinin biraz üzerinde pay sahibi olan C Segment otomobilleri, B Segment araçlar takip ediyor.

İŞTE EN ÇOK TERCİH EDİLEN MODEL!

Bu noktada ihtiyaçları karşılaması ve fiyat avantajı nedeniyle C Segment araçların tercih edildiğini söyleyebiliriz. Aynı zamanda pek çoğunun düşük vergi diliminde olması tercih sebeplerinden bir tanesi.

FİYATLARDA SON DURUM NE?

Mevcut ekonomik koşullar ve sıfır araç üretimindeki güçlükler sebebiyle fiyatların önümüzdeki dönemde de artabileceği kanaatindeyiz.

'YÜZDE 30-35 ARTIŞ SÖZ KONUSU'

Ocak ayından itibaren yüksek talebe bağlı olarak ikinci el piyasasında % 30-35 civarı bir artış söz konusu. Aynı zamanda sürekli artan üretim maliyetleri de fiyatları önemli ölçüde etkiliyor.

'SATIŞ ADETLERİNDE YÜKSELİŞ TRENDİ DEVAM EDECEK'

Otomobil en cazip yatırım araçları olarak görülmeye devam eder ve vatandaşlarımız birikimlerini farklı alanlara kaydırmayı tercih etmezse, satış adetlerinde de yükseliş trendi devam edecektir.

Otomobil almak isteyen vatandaşlarımıza her zaman verdiğimiz tavsiye otomobil almak için en doğru zaman bu zaman.

Son yıllardaki piyasa koşulları ve piyasanın geldiği nokta göz önünde bulundurulduğunda vatandaşlarımızın bu planlarını en kısa sürede hayata geçirmesinin doğru olacağı kanaatindeyiz."


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.