Otopark inşaatı uzadı okul müdürü isyan etti

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Otopark inşaatı uzadı okul müdürü isyan etti
#İnegöl | Haber Merkezi
05 Ara 2023 / Sal 16:00
/ 7.177 Kez Okundu
| |

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, İshakpaşa İlkokulu ve Bakyapı Hacı Ali Bakgör Ortaokulu'nun bulunduğu bölgede yapılan otopark inşaatı, iki okulun öğrencilerinin ve velilerinin mağdur olmasına neden oluyor.

Otopark inşaatının 7 Aralık 2022 tarihinde başlayacağı ve 7 ay gibi kısa sürede tamamlanacağı açıklanmıştı. Ancak inşaat, planlanan sürede tamamlanamadı ve halen devam ediyor.

Bu durum, iki okulun öğrencilerinin ve velilerinin ulaşım sorunu yaşamasına neden oluyor. Okullar, inşaat nedeniyle dar olan yan sokaklardan ulaşım sağlıyor. Bu durum, özellikle okul çıkışlarında trafik yoğunluğuna ve öğrencilerin can güvenliğinin tehlikeye düşmesine neden oluyor.


Bakyapı Hacı Ali Bakgör Ortaokulu Müdürü Orhan Erdoğan, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bir şehrin merkezinde iyi niyetle ihtiyaç duyulan bir otopark inşaatı başlatıyorsunuz. Basın açıklamasındaki bu hesaba göre temmuz ayında bitmesi gereken inşaat bitmiyor. İnşaat süresince 2022-2023 eğitim öğretim yılı dar olan yan sokaktan girişlerle sürüyor. Her gün çıkışta trafik kitleniyor, insanlar birbirleriyle tartışıyor, öğrencilerin can güvenliği tehlikeye düşüyor. Bu olumsuz durumdan iki okul etkileniyor. İshakpaşa İlkokulu Atatürk Bulvarından çıkış yapıyor. Her öğlen, her akşam bir kargaşa. Toplamda iki okulda 3000 öğrenci, kısacası 3000 aile bir yıldır bu çileyi çekiyor. Şehrimize bir nebze katkımız olsun diye sabırla bekledik." ifadelerini kullandı.


Erdoğan, açıklamasında ayrıca, belediyeden defalarca yolların açılacağı konusunda bilgi verildiğini ancak söz verilen tarihlerde yolların açılmadığını belirtti.


Erdoğan, talebini şu şekilde dile getirdi:

"Bu asfaltı atın yolumuzu açın siz otopark inşaatının altını üstünü yapmaya istediğiniz sürede yapın devam edin bizce sıkıntı sakıncası yok. Asfalt ile inşaat arası boyunca güvenlik için basit bir tel örgüsü çekin işinize bakın. Sabrın da bir sınırı var insanlar sesini çıkarmıyor diye bu kadar suistimal yapılmaz. Yalancı çoban durumuna düştük. 'Türk milleti söylenir, söylemez' sözünü boşa çıkarmak için; söylüyorum EĞİTİME YOL VERİN..."


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.