Otopark sorununa dikkat çektiler

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
#İnegöl | Haber Merkezi
16 Tem, 2021 / Cum 12:04
/ 3.379 Kez Okundu
| |

Saadet Partisi Cuma Mahalle teşkilatı, çarşı merkezinde yaşanan otopark sorununa yaptığı basın açıklaması ile dikkat çekti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Saadet Partisi Cuma Mahallesi Başkanı Hasan Aslan şu ifadeleri kullandı; 

"Malumunuz üzere Cuma Mahallemiz İnegöl’ümüzün çarşısını içinde barındıran merkez mahalle. Bu sebeple özellikle otopark ve trafik sorunları mahallemizin her zaman gündeminde olmuştur.
Mahallemiz sınırları içinde bulunan Belediye Kültür Sarayı 2016 yılında yıkıldı. Akabinde dönemin belediye başkanı Alinur AKTAŞ burada bir meydan projesi yapılacağını, yeraltına otopark yapılacağını vadetti. Hatta seçim beyannamelerinde bununla ilgili vaatlerde bulundu.
Ancak aradan 5 yıl geçmesine rağmen halen daha belirtilen projede bir gelişme yaşanmadı. Mevcut alan Burpark’a kiraya verilerek paralı otoparka dönüştürüldü.
Otopark, çarşı merkezinin en önemli ihtiyacıdır. Bu sebeple bu alanın otopark olarak değerlendirilmesi isabetli olmuştur. Ancak uygulanan otopark modeli ise bir çok sıkıntıyı beraberinde getirdi.
Burpark tarafından bu otopark alanının girişine kulübe ve otopark bariyeri konuldu. Çıkışına ise ters istikametten gelmeyi önlemek için lastik kapanı konuldu. Bu uygulama sebebiyle üç sorun ortaya çıktı.
Birinci sorun, ücret girişte alındığı için otoparka girmek isteyen araçlar yoğunlaştığında otoparkın etrafındaki sokaklarda kuyruklar oluşuyor.
İkinci sorun Burpark personeli akşam mesaisini bitirdikten sonra içeri araç giremiyor. Özellikle civarda ikamet eden vatandaşlar bu sebeple bu otoparkı akşamları kullanamıyor. 
Üçüncü sorun ise genellikle otoparklarda ücret çıkışta alındığı için yabancı kişiler girişi çıkış zannederek yanlışlıkla tersten otoparka girmeye çalışıyor ve kapan sebebiyle lastikleri zarar görüyor. 
Bu alanla ilgili uzun vadeli çözüm önerimiz, bu bölgede çok katlı büyük bir otopark yapılmasıdır. Yapılan otoparka özellikle esnafın araçlarının cazip abonelik imkânlarıyla park etmesi sağlanmalıdır. Ancak diğer otoparklarda yapıldığı gibi alt katların kiraya verilerek alanın küçültülmesi veya ticari bir rant oluşturulması gibi hatalara düşülmemelidir.
Mevcut otopark alanıyla ilgili kısa vadeli çözüm önerimiz ise otopark girişinde ücret alınmaması, ücretin çıkışta tahsil edilmesidir. Akşamları ise ya nöbetçi görevli bırakılmalı ya da bariyer sabah mesaisine kadar açık tutulmalıdır. Yine günümüzde artık basit bir teknoloji olan kamera ve plaka tanıma sisteminin burada uygulanması gereklidir. Böylelikle Gündüz otoparka giriş yapan bir araç, mesaiden sonra ücret ödemeden çıksa bile plakasına sistemde borç işlenebilecektir. 
Alınacak bu tedbirlerle zaten artık içinden çıkılmaz hale gelen merkezdeki trafik sorunu bir nebze rahatlayacaktır.
Saadet Partisi Cuma Mahalle Teşkilatı olarak katılımlarınızdan dolayı teşekkür eder, hayırlı günler dileriz.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.